Mange som legger om kosten sin til mer fettrik mat vil oppleve at magen ikke alltid er like fornøyd til å begynne med. Det finnes flere tilskudd vi kan få i oss for å lette denne tunge følelsen, og en av mine favoritter er Bitterstern.

bitterstern

Bitterstern er en tinktur, satt sammen av 17 forskjellige bitterurter og krydder. Resepten er utvidet med urter og krydder fra India, Kina og ayurvedisk tradisjon.

Hva gjør bitterstoffer?
Bitterstoffene er med på å stimulere fordøyelseskjertler som ligger langs tarmoverflaten i kroppen vår. Disse skal settes igang for å begynne å bryte ned maten i tarmen. I og med at tarmen er 7-8 meter lang er jobben stor med å frakte mat som skal ut igjen etter at kroppen har tatt opp næringen den trenger for å fungere skikkelig. Hvis ikke denne tarmmotorikken fungerer som den skal vil det hope seg opp ufordøyd mat. Og da kan man oppleve kvalme, uvelhet, hodepine og oppblåsthet. Dessuten vil maten begynne å gjære og grobunn for bakterier og parasitter oppstår. Immunforsvaret må jobbe på høygir for å kvitte seg med giftstoffer.

De bitre stoffene vil derfor spille en viktig rolle i hele fordøyelsen.
Derfor vil alle dra fordel av å tilføre bitre stoffer i forbindelse med måltid.

De 17 urtene i Bitterstern er:
Lavendel
Ryllik
Galangarot
Kvannrot
Karve
Gentianarot
Fennikel
Kanel
Løvetann
Majorana
Ingefær
Pomeransskall
Kryddernellik
Zedoariarot
Islandsk lav
Koriander
Kardemomme

Vi har brukt Bitterstern i over 10 år og den er hyppigst brukt rundt juletider og ellers når jeg vet det blir store og tunge måltider. Det er bare noen få dråper som skal blandes i litt vann, “velte” (om du vil) litt rundt i munnen før du svelger det. Det kan taes før, under og etter måltidet.

Dere kan lese mer her om Bitterstern.
Eller lese her da jeg traff Thorun og Lars fra Soma Nordic da jeg var i Norge sist.
Også fikk jeg et godt tips av Thorun på Facebook nettopp mot øreverk:
“Bra effekt om du dypper en liten bomullsdott i litt varm kokosolje, og har 3-4 dråper Bitterstern-tinktur på bomullsdotten. Plasserer den i øregangen og ligg med øret vendt oppover slik at blandingen vil renne inn.”
Det tipset skal jeg oppdatere øreverkinnlegget mitt her på bloggen!

Soma gir alle mine lesere 10% tilbud på Bitterstern, og for å få det må dere sende en mail til halvard @ soma.no, så får du benytte deg av tilbudet de har.

Jeg ønsker dere alle en lett og fin helg!