Hjelp maven med bitre stoffer

Mange som legger om kosten sin til mer fettrik mat vil oppleve at magen ikke alltid er like fornøyd til å begynne med. Det finnes flere tilskudd vi kan få i oss for å lette denne tunge følelsen, og en av mine favoritter er Bitterstern.

bitterstern

Bitterstern er en tinktur, satt sammen av 17 forskjellige bitterurter og krydder. Resepten er utvidet med urter og krydder fra India, Kina og ayurvedisk tradisjon.

Hva gjør bitterstoffer?
Bitterstoffene er med på å stimulere fordøyelseskjertler som ligger langs tarmoverflaten i kroppen vår. Disse skal settes igang for å begynne å bryte ned maten i tarmen. I og med at tarmen er 7-8 meter lang er jobben stor med å frakte mat som skal ut igjen etter at kroppen har tatt opp næringen den trenger for å fungere skikkelig. Hvis ikke denne tarmmotorikken fungerer som den skal vil det hope seg opp ufordøyd mat. Og da kan man oppleve kvalme, uvelhet, hodepine og oppblåsthet. Dessuten vil maten begynne å gjære og grobunn for bakterier og parasitter oppstår. Immunforsvaret må jobbe på høygir for å kvitte seg med giftstoffer.

De bitre stoffene vil derfor spille en viktig rolle i hele fordøyelsen.
Derfor vil alle dra fordel av å tilføre bitre stoffer i forbindelse med måltid.

De 17 urtene i Bitterstern er:
Lavendel
Ryllik
Galangarot
Kvannrot
Karve
Gentianarot
Fennikel
Kanel
Løvetann
Majorana
Ingefær
Pomeransskall
Kryddernellik
Zedoariarot
Islandsk lav
Koriander
Kardemomme

Vi har brukt Bitterstern i over 10 år og den er hyppigst brukt rundt juletider og ellers når jeg vet det blir store og tunge måltider. Det er bare noen få dråper som skal blandes i litt vann, “velte” (om du vil) litt rundt i munnen før du svelger det. Det kan taes før, under og etter måltidet.

Dere kan lese mer her om Bitterstern.
Eller lese her da jeg traff Thorun og Lars fra Soma Nordic da jeg var i Norge sist.
Også fikk jeg et godt tips av Thorun på Facebook nettopp mot øreverk:
“Bra effekt om du dypper en liten bomullsdott i litt varm kokosolje, og har 3-4 dråper Bitterstern-tinktur på bomullsdotten. Plasserer den i øregangen og ligg med øret vendt oppover slik at blandingen vil renne inn.”
Det tipset skal jeg oppdatere øreverkinnlegget mitt her på bloggen!

Soma gir alle mine lesere 10% tilbud på Bitterstern, og for å få det må dere sende en mail til halvard @ soma.no, så får du benytte deg av tilbudet de har.

Jeg ønsker dere alle en lett og fin helg!

4 Comments

 1. Gry Gry
  February 3, 2014    

  Jeg er også begeistret for bitterdråper, har de ofte med i veska på tur.

  • February 3, 2014    

   Ja, det er et must å ha med dette i vesken!

 2. Sofie Sofie
  February 6, 2014    

  Har slitt med vondt i magen de siste åra og prøver nå prøver ut et lchf-kosthold for å se om det bedrer seg. Hadde en misstanke om at fibrene fra det grovkarbo kostholdet jeg fulgte som muligens forårsaket det. Mem merker nå at jeg blir veldig tung i magen av fettet fra lchf, og lurer i den forbindelse på om det kan være en forskjell på hvilke type fettstoffer som påvirker dette. Kan det bedre seg hvis jeg slutter med mettet fett, eller tror du fettet bare er en tilvenning uansett hvilket type fett man inntar? Skal hvertfall prøve ut dette kosttilskuddet for å se om det bedrer seg.
  Ellers er jeg glad for at jeg kom over bloggen din, og skal fortsette å følge den

  • February 7, 2014    

   Hei Sofie!

   Altså, en kostomlegging tar mer enn bare noen få ukers tid. Så resultatene kan begynne å vise seg alt fra 6 uker til opp mot et år! Jeg husker en samtale med Erik Hexeberg hvor han fortalte om en pasient han hadde hatt inne som tok 3 mnd før det begynte å stabilisere seg med kolesterol, blodtrykk og noe annet (husker ikke helt detaljene her og nå). Med andre ord, det er ingen fasit her. Bare pass på at du ikke blander karbohydrater med mye fett, for da skjærer det seg og du vil legge på deg. Fett og karbo er ingen god kombinasjon!
   Ang magen, ja du har nok helt rett i det du skriver og sikkert har følt selv. Prøv med mindre inntak av fett om gangen, og kanskje for eks magesyretabletter for å hjelpe til med å bryte ned fettet bedre? Kanskje fordøyelsen ikke er helt god om du har vært på grovkarbo en stund og nå fjerner enkelte matvarer (eller trapper ned). På apoteket selger de det. Eller bestill fra iherb, noe som inneholder pepsin 🙂

   Jeg syns du bør i allefall gi det 6 uker, minst før du begynner å se etter forbedringer. Men ta det litt rolig i starten med fettet så kroppen venner seg til det.

   Lykke til og fortell hvordan det går etterhvert!

No Pings Yet

 1. Lag ditt eget reiseapotek | Melissa Spania on February 11, 2015 at 23:03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.