Jeg tipper flesteparten har fått med seg den eteriske bølgen som er over oss for tiden, og det er supert at så mange har kastet seg på bruken av eteriske oljer. Samtidig må vi ikke glemme at vi har naturen rundt oss som kan gi oss “ekte varer”.
Som mange av dere vet er jeg svak for enkelte dufter, spesielt grønne blader sender meg inn i en eufori som varer utover dagen. Tross for at jeg personlig elsker eteriske oljer og har brukt i årevis og antageligvis aldri kommer til å slutte å bruke de, syns jeg det er noe med det å kjenne på blader, lukte på urter, ta på røtter og se på blomster som gjør det litt mer…. ekte? Litt sånn “tilbake til røttene”?

Eukalyptus som dere vet fungerer godt for å åpne opp luftveiene i nese og hals. Bladene er tykke og stive og ikke minst vakre å se på. Derfor tåler disse godt å henge i dusjen i et par-tre ukers tid.
Når bladene dampes, aktiveres en duft som vil vekke sanser, tømme tankene, gi en våken følelse og ikke minst friske opp badet med en liten spa-følelse.Jeg kjøper mine bunter hos min lokale blomsterforhandler eller på markeder som holdes ukentlig her hvor jeg bor. I det siste har jeg blitt mer opptatt av hvordan de pakker blomstene inn. Der jeg kan få de rett i hånden uten plast rundt er å foretrekke.
Knyt en liten hyssing rundt bunten og heng på dusjhodet. Det er ikke nødvendig at de henger i dusjstrålen, jeg merker effekten når de henger enten på siden eller bak. Og duften har jeg erfart varer i et par uker før de dabber litt av. Da hender det jeg setter de i en vase og bruker som pynt.

Spør du meg er dette den perfekte vertinnegave!

Obs! En liten notis; fersk eukalyptus kan være giftig for hunder og katter så pass på å la dører være oppe så de kan snike seg ut om de plages av duften.