Da jeg overtok de tomme lokalene en tidlig vinterdag i 2011, var jeg litt usikker på hva jeg hadde begitt meg ut på. Den opprinnelige Helsekosten hadde eksistert i 11 år men hadde gått konkurs etter to eierskifte. Lokalene stod tomme og eieren spurte igjen om jeg ville ta over. Jeg hadde sagt nei tre ganger tidligere, men følte at tiden var kommet for å hive meg over noe helt nytt, og gi meg selv en utfordring.

Hei oppussingsprosjekt!


Med en baby pakket inn i sjalet, var det bare å brette opp ermene, kjøpe hyller, og sette igang å skru (med god hjelp av venninner) sammen alt til det ble butikk. Jeg var helt grønn når det gjaldt butikkdrift og ganske uviten om hvilke produkter jeg skulle ta inn. Med god hjelp fra trofaste kunder og ikke minst mine egne ønsker, ble det til slutt en helsekost. Stas!Jeg utdannet meg som kostholdsveileder, fikk meg et par ansatte og butikken gikk sin ante gang. Det var fine tider!Noen år inn i gamet begynte interessen for økologisk mat å ta seg opp i Spania. Flere lokale helsekoster (inkludert meg selv) i området, kjente på dette da de større kjedene fikk presset prisene så langt ned at de faste prisene vi førte i våre butikker var noen ganger det dobbelte.
Jeg forstår godt at det var mer lønnsomt å handle andre steder, det hendte jeg gjordet det samme selv.

Aleksander og meg en fin sommerdag for noen år siden:
Helsekosten Albir har vært en del av Helsesenteret vårt, Advanced Chiropractic i flere år. Det har vært en fin kombinasjon for våre pasienter. Men nå er det dessverre ikke økonomisk forsvarlig, og jeg gir meg mens leken er god. Jeg har tatt beslutningen om å legge ned butikken min.

Jeg skriver dette med et lite smil om munnen, da jeg slettes ikke er lei meg for å legge ned butikken min. Jeg er sikker på at dette vil heller åpne nye dører! Og eventyrlysten som jeg er, gleder jeg meg til alt som skal skje fremover. For dere som kjenner meg godt vet jo at jeg er impulsiv og liker forandringer 🙂

Som dere vet har jeg i lang tid ønsket å lage egne produkter. Og jeg er allerede på saken. Det krever bare fryktelig mye papirarbeid. Dessuten kan jeg også bruke mer tid på kostholdsveiledning som jeg også synes er gøy.
I tillegg jobber jeg på spreng med å ferdigstille nettbutikken min. Her vil jeg ha mine favorittprodukter for salg, og utvide ved behov. Dere ser en knapp øverst til høyre her på bloggen. Den blir aktiv etter jeg har tatt en velfortjent sommerferie. Mer om den senere.

Nå er dette kapittelet over, og jeg vil takke alle dere trofaste kunder som har kommet år etter år og handlet hos meg. Uten dere ville ikke Helsekosten Albir eksistert så lenge som den har.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!