Helsekosten Albir legges ned


Da jeg overtok de tomme lokalene en tidlig vinterdag i 2011, var jeg litt usikker på hva jeg hadde begitt meg ut på. Den opprinnelige Helsekosten hadde eksistert i 11 år men hadde gått konkurs etter to eierskifte. Lokalene stod tomme og eieren spurte igjen om jeg ville ta over. Jeg hadde sagt nei tre ganger tidligere, men følte at tiden var kommet for å hive meg over noe helt nytt, og gi meg selv en utfordring.

Hei oppussingsprosjekt!


Med en baby pakket inn i sjalet, var det bare å brette opp ermene, kjøpe hyller, og sette igang å skru (med god hjelp av venninner) sammen alt til det ble butikk. Jeg var helt grønn når det gjaldt butikkdrift og ganske uviten om hvilke produkter jeg skulle ta inn. Med god hjelp fra trofaste kunder og ikke minst mine egne ønsker, ble det til slutt en helsekost. Stas!



Jeg utdannet meg som kostholdsveileder, fikk meg et par ansatte og butikken gikk sin ante gang. Det var fine tider!



Noen år inn i gamet begynte interessen for økologisk mat å ta seg opp i Spania. Flere lokale helsekoster (inkludert meg selv) i området, kjente på dette da de større kjedene fikk presset prisene så langt ned at de faste prisene vi førte i våre butikker var noen ganger det dobbelte.
Jeg forstår godt at det var mer lønnsomt å handle andre steder, det hendte jeg gjordet det samme selv.

Aleksander og meg en fin sommerdag for noen år siden:




Helsekosten Albir har vært en del av Helsesenteret vårt, Advanced Chiropractic i flere år. Det har vært en fin kombinasjon for våre pasienter. Men nå er det dessverre ikke økonomisk forsvarlig, og jeg gir meg mens leken er god. Jeg har tatt beslutningen om å legge ned butikken min.

Jeg skriver dette med et lite smil om munnen, da jeg slettes ikke er lei meg for å legge ned butikken min. Jeg er sikker på at dette vil heller åpne nye dører! Og eventyrlysten som jeg er, gleder jeg meg til alt som skal skje fremover. For dere som kjenner meg godt vet jo at jeg er impulsiv og liker forandringer 🙂

Som dere vet har jeg i lang tid ønsket å lage egne produkter. Og jeg er allerede på saken. Det krever bare fryktelig mye papirarbeid. Dessuten kan jeg også bruke mer tid på kostholdsveiledning som jeg også synes er gøy.
I tillegg jobber jeg på spreng med å ferdigstille nettbutikken min. Her vil jeg ha mine favorittprodukter for salg, og utvide ved behov. Dere ser en knapp øverst til høyre her på bloggen. Den blir aktiv etter jeg har tatt en velfortjent sommerferie. Mer om den senere.

Nå er dette kapittelet over, og jeg vil takke alle dere trofaste kunder som har kommet år etter år og handlet hos meg. Uten dere ville ikke Helsekosten Albir eksistert så lenge som den har.

Jeg gleder meg til fortsettelsen!

2 Comments

 1. May 3, 2018    

  Hei!
  Trist at det gjekk den vegen, men kampen om kundane er hard og når dei store kjedene set inn offensiven, kan det bli vanskeleg for idealistane.
  Lykke til med nye prosjekt! Skal du/de framleis ha base i Spania?

  Dei som er erfarne innanfor det å vera sjølvstendig næringsdrivande peikar som oftast på at det kan vera ein god idé å ha fleire inntektkjelder og vi ser at meir og meir av handelen går via nettet, så det med nettbutikk som du har planar om er nok vegen å gå, men mykje arbeid å få i gang.

 2. May 3, 2018    

  Alt til sin tid Lykke til videre Melissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.