Gurkemeie blir hyppig brukt hjemme hos oss. Både som tilskudd og krydder i maten.
Dette knallgule krydderet kan være med å dempe betennelse i kroppen, og blir ofte brukt ved mage- og tarmproblemer. Den kan også brukes for å beskytte leveren, og er galledrivende. At det er langt færre tilfeller av gallestein i India enn i vår del av verden, kan skyldes rikelig med gurkemeie i kosten.

Gurkemeie har en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, som å dempe produksjonen av tarmgasser og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Curcumin (som er det gule virkestoffet) øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter mot sårdannelser.

Liker du ikke ta kosttilskudd kan du lage en helende gurkemeiedrikk.

gurkemeie

Du trenger:
½ boks kokosmelk (du velger selv om du vil ha i kremen som legger seg øverst, jeg har den med)
2 ganske toppet tskj gurkemeiekrydder
2 store knivsodd svart pepper
2 cm ingefærrot, skrelt og skåret i skiver
Honning til å søte opp

Varm alle ingrediensene opp, unntatt honningen i en liten kjele. La det blir så varmt at det nesten bobler. Skru ned varmen og la det trekke i gode 5 minutter. Det er viktig at ingefæren får trukket godt.
Kjøl den ned litt og ha i honning rett før servering. Det går helt fint uten, men honningen søter det opp litt. Og tygg gjerne ingefærbitene om du vil.

Jeg har tidligere postet en smoothie med gurkemeie. Bare klikk her for oppskrift.Og Gry postet en gang en litt mer avansert oppskrift på golden milk her.

Har du erfaring med gurkemeie? Del gjerne!

Kilder finner du her, og her.