Helende gurkemeiedrikk

Gurkemeie blir hyppig brukt hjemme hos oss. Både som tilskudd og krydder i maten.
Dette knallgule krydderet kan være med å dempe betennelse i kroppen, og blir ofte brukt ved mage- og tarmproblemer. Den kan også brukes for å beskytte leveren, og er galledrivende. At det er langt færre tilfeller av gallestein i India enn i vår del av verden, kan skyldes rikelig med gurkemeie i kosten.

Gurkemeie har en rekke gunstige virkninger på fordøyelsessystemet, som å dempe produksjonen av tarmgasser og øke utskillelsen av fordøyelsesenzymer. Curcumin (som er det gule virkestoffet) øker innholdet av slimstoffer i magen og beskytter mot sårdannelser.

Liker du ikke ta kosttilskudd kan du lage en helende gurkemeiedrikk.

gurkemeie

Du trenger:
½ boks kokosmelk (du velger selv om du vil ha i kremen som legger seg øverst, jeg har den med)
2 ganske toppet tskj gurkemeiekrydder
2 store knivsodd svart pepper
2 cm ingefærrot, skrelt og skåret i skiver
Honning til å søte opp

Varm alle ingrediensene opp, unntatt honningen i en liten kjele. La det blir så varmt at det nesten bobler. Skru ned varmen og la det trekke i gode 5 minutter. Det er viktig at ingefæren får trukket godt.
Kjøl den ned litt og ha i honning rett før servering. Det går helt fint uten, men honningen søter det opp litt. Og tygg gjerne ingefærbitene om du vil.

Jeg har tidligere postet en smoothie med gurkemeie. Bare klikk her for oppskrift.



Og Gry postet en gang en litt mer avansert oppskrift på golden milk her.

Har du erfaring med gurkemeie? Del gjerne!

Kilder finner du her, og her.

4 Comments

  1. March 24, 2015    

    Nam <3 Lagde Gry sin golden milk, kjempegodt 🙂

    • March 24, 2015    

      Ja, må prøve den en dag!

  2. March 24, 2015    

    Spennende, denne må jeg prøve. Takk for oppskriften, Melissa! Pleier å lage noe tilsvarende som saus til feks kylling, fisk eller finnbiff. Ungene har tidligere vært plaget med atopisk eksem, men er altså helt fine i dag – etter at vi fant ut hva som trigget:-). Eksem er jo en form for betennelse, så hos oss har vi eksta fokus på betennelsesdempende mat.

  3. Anne Karin Anne Karin
    March 24, 2015    

    Denne vil jeg prøve 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen