havregrøtkake

Dette er supert som frokost, spesielt nå når høsten nærmer seg med stormskritt. Godt og varmt, og metter deilig i magen.
Lager du den kvelden i forveien får havregrynene bløtlagt seg skikkelig så fytinsyren blir brutt ned. Du sparer deg selv for tid også.
Jeg har tidligere skrevet om bløtlegging av havregryn her.

Du trenger:
2 kopper havregryn
1 klype himalayasalt
1 tskj kanel
1 tskj bakepulver
½ kopp kvernede mandler
2 kopper mandelmelk

Blandes og settes til side, gjerne over natten.

Neste morgen bland inn:
1 egg
½ kopp med søtning, for eks sukrin eller kokosblomstsukker
1 klype vanliljepulver
1 neve rosiner

Hell i en form kledd med bakepapir og legg for eksempel epler eller fersken i skiver i formen.

Bak i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter, til det hele blir gyllent på toppen.

havregryn kake

La det avkjøle seg litt før servering.
Den er litt deigete, men det gjør ingenting. Barna syns det var artig vri på grøten. Litt lønnesirup og et godt dryss kanel på toppen ble tommel opp hos oss.

havregryns kake