Dette er supert som frokost, spesielt nå når høsten nærmer seg med stormskritt. Godt og varmt, og metter deilig i magen.
Lager du den kvelden i forveien får havregrynene bløtlagt seg skikkelig så fytinsyren blir brutt ned. Du sparer deg selv for tid også.
Jeg har tidligere skrevet om bløtlegging av havregryn her.
Du trenger:
2 kopper havregryn
1 klype himalayasalt
1 tskj kanel
1 tskj bakepulver
½ kopp kvernede mandler
2 kopper mandelmelk
Blandes og settes til side, gjerne over natten.
Neste morgen bland inn:
1 egg
½ kopp med søtning, for eks sukrin eller kokosblomstsukker
1 klype vanliljepulver
1 neve rosiner
Hell i en form kledd med bakepapir og legg for eksempel epler eller fersken i skiver i formen.
Bak i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter, til det hele blir gyllent på toppen.
La det avkjøle seg litt før servering.
Den er litt deigete, men det gjør ingenting. Barna syns det var artig vri på grøten. Litt lønnesirup og et godt dryss kanel på toppen ble tommel opp hos oss.
Du bruker engelske cup som måleenhet? 🙂
Jeg bruker rett og slett en “vanlig” kaffekopp på en 2,5 dl ca.
Ser veldig godt ut, men jeg kjenner jeg egentlig er litt skeptisk til alt av korn, selv havregryn. Tenker du det er ok å spise det en gang i blant?
Det spørs jo litt på hvordan du tåler det. Noen tåler ikke korn overhodet, men andre kan tillate seg det innimellom. Jeg merker at jeg kan fint spise litt havregryn, men så fort jeg nærmer meg en porsjon begynner maven å ese ut. Barna derimot sier ikke noe på det, så de får havregrøt en gang i ny og ne 🙂
Skjønner 🙂