Hasselnøttkjeks



Når vi lager hjemmelaget sjokoladepålegg, og bruker hasselnøtter istedet for hasselnøttsmør, har vi som regel en del kvernede hasselnøtter til overs. Da baker vi noe, og i helgen lagde vi kjeks. De ble gode!

Du trenger:
1 kopp kvernede hasselnøtter
2 ss kokosblomstsukker
2 ss Sukrin
½ kopp speltmel
½ kopp smør
En klype salt

Slik gjør du:
Ha de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kutt smøret i terninger, ha dem oppi og kjør til det blir en litt bløt masse.
Form små kuler som du presser flate og legger på en rist dekket med bakepapir.
Stek i ca 12-14 minutter på 170 grader i varmluft.

La de kjøle seg litt ned før du tar de av brettet.
Kjeksen holder seg i en tett boks.



Lavkarbo vri:
Ønsker du å lage de mer lavkarbovennlige kan du erstatte kokosblomstsukkeret med Sukrin, tilsette 1 ss fiberhusk og redusere til 1 ss grovt speltmel.
Min barn foretrakk første versjon.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen