Du trenger:
1 kopp kokosmelk (la den stå i romtemperatur så den ikke skiller seg)
½ kopp frossen moden ananas eller moden mango
1 banan eller 1 stor avokado (jeg har brukt avokado)
1 ss kokosolje
1 tsk gurkemeiepulver
½ tsk kanel
½ tsk ingefær (jeg foretrekker revet, men pulver fungerer fint)
1 tsk chiafrø
1 tsk macapulver (kan utelates)
Kjør alle ingrediensene i en god blender!
Det kan være en idé å smelte kokosolje på forhånd og helle denne i en tynn stråle mens blenderen går.
Min ble ganske tykk, så jeg måtte spise den med skje.
Litt info om gurkemeie:
Gurkemeie, også kalt kurkumin (curcumin) og indisk safran er mest brukt ved mage- og tarmproblemer, men også og ved ulike former for betennelser.
Blant de mange vitenskapelig dokumenterte virkeområdene for gurkemeie, er den krefthemmende, leverbeskyttende, galledrivende og som antivirale virkninger, i tillegg til den antioksidative effekten. Enkelte studier har også vist at curcumin kan senke nivået av dårlig kolesterol.
[…] Og tygg gjerne ingefærbitene om du vil. Jeg har tidligere postet en smoothie med gurkemeie. Bare klikk her for oppskrift. Og Gry postet en gang en litt mer avansert oppskrift på golden milk her. Har du […]
[…] gang, ha gjerne et dryss revet kokos og kakaonibs over. For en annen oppskrift med mango, kan du klikke her for gurkemeiesmoothie. Det er enkelt å skrelle mangoen ved bruk av en kopp, bare se […]