Gurkemeie på maten


Gurkemeie, også kalt kurkumin (curcumin) og indisk safran er mest brukt ved mage- og tarmproblemer, men også og ved ulike former for betennelser. Min mann som er kiropraktor bruker ofte høye doser med gurkemeie som behandling på pasienter som sliter med mye betennelse i tillegg til kiropraktorbehandlingen. Og tilbakemeldingene er veldig bra. Jeg har tatt ganske store doser selv for ankelen min og syns helingsprosessen har gått veldig fort.

Blant de mange vitenskapelig dokumenterte virkeområdene for gurkemeie, er den krefthemmende, leverbeskyttende, galledrivende og som antivirale virkninger, i tillegg til den antioksidative effekten. Enkelte studier har også vist at curcumin kan senke nivået av dårlig kolesterol.

Noen som bruker gurkemeie i matlagingen?
Jeg har en krukke med dette oransje krydderet stående på kjøkkenbenken og bruker det flittig i maten. Det setter en litt gulaktig farge på maten og gir en deilig kryddersmak. Herlig!

Det er for eksempel skikkelig godt på stekt sopp:

IMG_8499

IMG_8501

Hva syns du gurkemeie passer godt til?


Les mer om Gurkemeie her.
Og her er også mye god info.
Øverste bilde er fra istockphoto

5 Comments

 1. Birgit Birgit
  May 2, 2013    

  Jeg elsker gurkemeie…kanskje ikke så mye på grunn av smaken, men for alt det gode det gjør med kroppen :-). Jeg bruker mitt pulver som “kosttilskudd”, 1 ts i vann om morgenen sammen med vitaminer og 1 ts blendet sammen med vann og grønnsaker (som jeg drikker som en smoothie) 🙂

 2. May 2, 2013    

  Har begynt å bruke det mer selv i det siste. Jeg har begynt å lure det inn i det jeg lager, som i guacamole, tahinidressing, og det som er. Så flott at ankelen din er bedre! Ha en fin kveld 🙂

 3. Mona BL Mona BL
  May 3, 2013    

  Jeg bruker stort sett gurkemeie i omelett. Blir så fin farge også:)

 4. May 3, 2013    

  Hehe. jeg hadde akurat begynt å gurkemeie mot betennelsene i kroppen… også fant jeg ut at jeg er skikkelig, skikkelig intolerant mot det. Just my luck ;(

  Nå er det fire måneder til jeg kan forsøke å gjeninnføre det.

  • May 5, 2013    

   Æsj, så dumt! Håper du tåler det neste gang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen