gulrotjuice

Jeg blander alltid en fettkilde når jeg lager juice. Om det er grønnsaksjuice eller fruktjuice. Fettet går oppi! Dette er fordi jeg ikke vil ha rask blodsukkerstigning, og fordi næringen blir tatt bedre opp når man tilsetter en fettkilde.

Gulrotjuice er utrolig godt, og barna syns det er morsomt å presse gulrøttene nedi juiceren.
Jeg pleier dessuten å putte skallet oppi juiceren en runde til, da det alltid er litt ekstra å skvise ut.

Når juicen er klar, blender jeg den grovt sammen med noen isbiter og en stor neve valnøtter.

Hva er gulrot godt for da?
Joda, denne oransje herligheten (som også finnes i lilla, noen som har sett det?) er utrolig rik på betakaroten, noe som vi drar fordel av nå på sommeren. Betakaroten omdannes til A-vitamin i kroppen, og dette vitaminet er viktig for synet. Det styrer vekst og utvikling.
Gulrøtter inneholder kalium, folsyre, jern, magnesium, kopper og karoten. Og varmebehandler du den, får du faktisk i deg tre ganger så mye antioksidanter som om den er rå.
Derfor bør man spise noe rått, noe kokt og noe stekt. Men alltid med en fettkilde til!