Dette er noe av det mest komiske jeg har sett på grillen:

kylling på boks

Jeg måtte le, for det ser nesten ut som to økokyllinger sitter etter hverandre i en karusell eller noe. Nei huff, fra spøk til alvor så er dette faktisk noe av det bedre jeg har smakt på lenge, og det var den første middagen vi lagde på kurset.
Jeg husker pappa pleide å gjøre det for hundre år siden, lenge før jeg interesserte meg for mat, og mener å huske at jeg ikke var særlig fan av den type grillmat for det tok så fryktelig lang tid å grille. Men nå setter jeg pris på smaker og kvalitet mye mer og venter med glede i 3 timer til maten er klar.

Det var Ellinor sin idé å grille hel kylling, og da bar det rett til slakteren for å få tak i frittgående, økologiske kyllinger. De ble massert inn med godt krydder og smør før de ble plassert på hver sin ølboks som var fylt med øl og enda mer krydder. Deretter fikk de sitte på et stekebrett (det renner rikelig med sjy ned) på grillen hvor de fikk langtidssteke i 3 timer på middels varme (disse kyllingene var store, så har du en stangekylling holder det nok med 2 timer). Husk å dekk til med lokk!

kylling på ølboks

Sjekk kyllingen underveis ved å stikke en kniv inn under låret.
Når du skal ta ut ølboksene pass på for det er skrekkelig varmt. Bruk en klype til å dra dem ut og unngå å ta på ølboksene så du ikke brenner deg. Det er best å være to for å gjøre dette.
Deretter pøs på med masse digg tilbehør på tallerkenen:

kyllingmiddag

Når kyllingen har kjølt seg helt ned, dra av restene av kjøttet så du sitter igjen med skroget. Dette skal det blir kraftsuppe av! Og for all del ikke glem å hive oppi innmaten. Vi brukte både hjerte, lever og føtter i vår suppe. Det kan se litt ekkelt ut, men jeg lover at når man har gjort det én gang er det ikke så ekkelt neste gang.
Gry hadde et lite innslag om nettopp dette, og vi fikk alle kjenne på delene før de gikk i en stor gryte som fikk love å koke over natten.

kraftsuppe

Neste dag hev vi oppi purreløk, lime og kokosmelk og til lunsj nøt vi thaisuppe.
Herlig!

For å lese mer om kraftkoking, klikk her.