grapefrukt

Grapefrukten er en slektning av appelsinen. Den er både rød, rosa og gul og hvit med hver sin forskjellige helsefordel, men den røde er den mest gunstige for alle (og den er dessuten minst sur og kan være med på å redusere nivået av triglyserider).
Grapefrukt inneholder antioksidanter, c-vitamin og styrker immunforsvaret. Den er dessuten slankende for de som ønsker å gå ned i vekt (den kan være med på å øke forbrenningen). Vitamin A inneholder den også, og den er gunstig for høyt kolestereol. Og den inneholder C-vitamin, som er bra mot forkjølelse.
Men husk at den bør være økologisk!

Fiber er det rikelig av i grapefrukten, og hjelper til med å holde blodsukkeret mer stabilt, noe jeg mener er spesielt viktig for god helse. Magen får det betraktelig bedre siden fiber er gunstig for god tarmhelse. Flere sverger til grapefrukt før frokost da det er med på å lette symptomer på irritert tarm, hemorider og dårlig fordøyelse.
I tillegg, som jeg har nevnt i andre bloggposter, kan grapefrukten hjelpe til med å ta livet av uønskede bakterier i tarmen, bekjempe sopp og andre skadelige parasitter.

Liker du grapefrukt?