Glutenfri cookies



Lite slår smaken av myke kjeks (kjent som cookies i Amerika).
Disse kjeksene er laget på kikerter og peanøtter, en kombo som kanskje ikke høres særlig god ut. Men når vi tilsetter litt søtning blir sluttresultatet utrolig godt, jeg lover!

Kjeksene holder seg et par dager i en boks med tett lokk.

Du trenger:
1 kopp ferdigkokte kikerter, skylt godt
½ kopp lønnesirup (ønsker du å lage en lavkarbovariant bruker du sukkerfri sirup istedet)
1 kopp smooth peanøttsmør (jeg mener et mykt et som er smørbart)
1 klype vaniljepulver
2 ts bakepulver
En neve salte peanøtter

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader og gjør klart et brett med bakepapir.
Bruk en blender/kjøkkenmaskin og kjør alle ingrediensene, unntatt peanøttene til det blir en fin masse.

Til sist har du i peanøttene og rører med en sleiv til det hele blander seg godt.
Bruk en skje og “scoop” en og en “klatt” på bakepapiret. Ha litt plass mellom hver kjeks da de hever seg litt.



Stek kjeksene i ca 12-14 minutter. De skal være bløte i midten.
La de avkjøle seg helt før du tar de av bakepapiret.



Nyyyyytes!

Tips! Vil du tilsette sjokoladebiter i kan du det så får du sjokoladekjeks. Nom nom!

1 Comment

  1. Kristin Kristin
    August 18, 2019    

    Hei, Melissa!
    Dette er blitt en superfavoritt for hele familien. Vi tar de med på tur eller spiser de til kveldskos med en kopp te over et slag kort. Ypperlig måte å få inn ekstra bønner i kostholdet.
    Nå har jeg akkurat laget en ny runde. Når jeg gjør det, lager jeg dobbel porsjon. Da ruller jeg den ene inn i bakepapir, som en stor pølse og putter den i fryseren. Neste gang vi skal ha coockies, tar jeg den ferdige “pølsa” ut av fryseren og tiner i 10 minutt. Jeg skjærer pølsa i skiver, ca 1 cm, og steker de så i ovnen som du har beskrevet. Namm.
    Kristin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen