Gjør klart for paleoutfordringen!


grønnsaker

Jeg ser det har vært mange innom og lest, og delt på Facebook. Supert! Jo flere, jo bedre.
Takk til dere som sender mail, jeg svarer så raskt jeg kan. Men spør gjerne i kommentarfeltet, da sikkert andre lurer på det samme som dere (dere velger selv om dere vil være anonyme). Poenget med å dra igang en challenge her på bloggen er å engasjere dere til å endre på kostholdet. Og det er helt tydelig at jeg har pirret nysgjerrigheten til mange av dere! Og JA! Jeg tror dere kan klare det! Klarer jeg, klarer dere!
Mannen min så i dag tidlig “Skal du virkelig gjøre dette 100%?”
“Selvsagt, hele poenget er å følge dette 100% for å nullstille kroppen helt, få inn skikkelig matvaner og ikke minst kjenne det på kroppen”
“Javel, jeg er i allefall den første til å sladre om jeg tar deg i å jukse!”
“Helt ok, jeg skal gjøre mitt beste”


Daglig tar jeg i disse to bøkene, for å lære mest mulig om paleo. Jeg er langt fra en ekspert, men jeg syns dette er utrolig interessant. Derfor kan jeg anbefale begge disse for dere som ønsker å lære mer:

it starts with food

Vi har 17 dager før vi setter igang, og frem mot det bør vi begynne å rydde plass til de riktige matvarene, og selvsagt kvitte oss med de matvarene vi ikke skal konsumere i disse 30 dagene. Jeg ser det kan være en utfordring om man ikke får med seg partneren/familien på dette, så det kan kanskje være en idé å ha hver sin hylle i kjøleskapet/kjøkkenskapene for å skille maten.

Her kommer noen tips som bør gjøres de neste to ukene:
– Rydd i kjøkkenskapene og fjern alt som er av ferdigmat. Gi gjerne maten til noen som trenger det. Eller pakk det vekk så det ikke synes.
– Det samme gjelder kjøleskapet. Kvitt dere med halvfulle syltetøyglass, ketchup, majones og annet som har lang holdbarhet. Dere kan lage slike ting selv fra bunn når dere ønsker.
– All form for juice, saft, vin og brus enten kastes, gis vekk eller gjemmes.
– Skriv liste over alt som tillates i denne perioden, slik at når du går i butikken vil det være lettere å plukke ut riktig type mat.
– Print ut ja-listen og heng opp på kjøleskapet, ha den som et bilde på telefonen din, heng på jobben osv så den er synlig.
– Sett deg mål! Om du for eksempel ELSKER ost og syns dette blir det vanskeligste å unngå å spise, si til deg selv at du skal klare deg 5 dager uten ost først, og deretter 5 dager til. Små delmål kan være til hjelp her. Så vil du se at du klarer det fint og du motiveres til å sette høyere mål. Det viktigste er å PRØVE!
– Fortell gjerne venner og familie at du skal gå gjennom 30 dager med ren og naturlig mat og be om forståelse. Sørg for å ha noe nødproviant i tilfelle du blir bedt bort. For eks en liten tupperware med nøtter, kokosolje på en liten beholder eller noen oliven.

Ang væskeinntak, så bør dere lese dette før dere setter igang slik at dere vet hva dere kan drikke under utfordringen.
Kort fortalt er dette lov under en utfordring:
– Vann
– Vann med kullsyre
– Kaffe
– Te
– Kombucha
– Kokosvann
– Egenpresset juice av grønnsaker

Husk at dette er en utfordring. Og nei, det er ikke lett. Men derfor kalles det en challenge! Fordi vi skal utfordre oss. Men vet dere hva? Jeg er bombesikker på at vi alle kommer til å føle oss bedre!
Bare det faktum at dere er her inne og leser om det, snakker om det og stiller spørsmål som har med paleo å gjøre viser at dette er noe dere innerst inne vil.
Jeg gleder meg til start samtidig som jeg gruer meg. Så de neste 17 dagene skal jeg kose meg med akkurat det jeg vil ha før jeg går “cold turkey”.

Hva tror DU blir vanskelig å holde deg unna?

33 Comments

 1. August 13, 2013    

  Hahaha jeg følte den OST kommentaren var ment spesielt til meg;-) Tror det er ost og vin som blir det vanskeligste for meg å kutte ut i 30 dager…Men jeg er med!! Grugleder meg jeg også!;-)

  • August 13, 2013    

   Du er nok ikke den eneste som føler det Soveig!
   Vi er mange osteavhengige folk altså. Det blir min last tror jeg. Huff og huff! Meeeeen, det går bra! Dette klarer vi. Det er jo bare 30 dager! Hallo, vi overlever!

 2. Mikkimy Mikkimy
  August 13, 2013    

  Dette blir bra! Veldig kjekt å gjøre dette “sammen” med så mange, og supert at du forbereder oss, Melissa! Har fått endel andre til å bli med, bla endel 18-20 åringer som er hekta på brus og junkfood. Håper dette blir starten på noe viktig og nytt for disse.
  Spm: Hva med vannkefir?

  • August 13, 2013    

   Oi, så gøy at dere er flere! Spesielt de unge. Fy søren, hadde jeg bare visst det jeg vet i dag da jeg selv var tenåring hadde jeg spart meg for mye bryderi altså. Håper de følger med og holder ut.

   Vannkefir? Aner ikke. Det står ingenting om det i boken eller nettsiden deres. Skal høre med noen som følger det nå. Jeg går utifra at det er ok, siden kombucha er ok.

 3. Mikkimy Mikkimy
  August 13, 2013    

  Ja ikke sant =) Det er flere tantebarn/gu’morunger som sier de vil bli med. Viktigste er at de lærer at de skal spise sunt for sin egen del, og hvis de jukser er det ikke mamma og pappa det går utover. Hadde vært supert om de lykkes =)

  Jeg tenker også at vannkefir er lov siden kmbucha er ok – er usikker på hvordan kombucha påvirker minime på 4 mnd så jeg bruker det ikke nå, og er avhenging av vannkefir (kanskje en grunn til å kutte, men men). Takk for at du sjekker!

  • August 13, 2013    

   Har forhørt meg litt nå og som en sier så er hele poenget me å bryte vaner. Og det er jeg enig i. Spesielt nå mens vi kjører 30 dager på ren mat.
   Altså, et glass i ny og ne er sikkert greit, men om det er noe du MÅ ha hver dag så ville jeg vurdert å rett og slett fjerne det for å venne deg av det.
   Men du må kjenne på det selv.

 4. Mikkimy Mikkimy
  August 13, 2013    

  høres fornuftig ut. Takk for svar =)

 5. Camilla Camilla
  August 14, 2013    

  Dette blir spennende og jeg henger meg på:) Er det lov med banan? Er nok sjokolade og ost som vil bli det vanskeligste for meg

  • August 14, 2013    

   Banan er lov ja. Det er frukt. Men som jeg har skrevet om tidligere, så ser jeg personlig på frukt på godt og vondt. Du får finne ut selv om det er ok for blodsukkeret ditt i så fall 🙂

   Sjokkis og ost blir vanskelig her også!

 6. August 14, 2013    

  Jeg fant denne listen på Whole9 sine hjemmesider 🙂

  http://whole9life.com/2013/06/the-official-can-i-have-guide-to-the-whole30/

  Men enig i at poenget er å bryte vaner og bli herre over sine valg. MÅÅÅ man ha en spesiell ting så er det nok sunt å utfordre den trangen.

  Hilsen en som er på dag 3 av 21 (the hangover stage… urk)

  • August 14, 2013    

   Fint du deler den! Jeg delte den på facebookgruppen vår. Har du meldt deg inn? Paleoutfordringen heter den. Søk og legg deg til.

 7. August 14, 2013    

  Åååå det er litt synd at det ikke passer å bli med nå, for dette har jeg veldig lyst til å prøve! Reiser til Hellas om 2 uker og skal være der i 4, så det får heller bli når jeg kommer hjem 🙂 Melkeprodukter blir nok min største utfordring, det går litt ost, fløte og creme fraiche/rømme i matlagingen 🙂

  • August 14, 2013    

   Heng deg på så fort du er tilbake davel. Det er sikkert noen som vil fortsette etter de 30 dagene.

 8. Julie Julie
  August 14, 2013    

  Kan du fortelle litt om de bøkene du har avbildet? 🙂 Hvilke av bøkene vil du anbefale om jeg skal kjøpe en av de?

  • August 14, 2013    

   De er ikke dyre, så jeg ville absolutt kjøpt begge! De er like bra men skrevet forskjellig. Jeg blar i begge hver dag faktisk.. 🙂

 9. Siv Siv
  August 14, 2013    

  Så spennende! Hm, fikk lyst å prøve. Finns det noen gode tips til forskjellige frokoster, luncher og middager?
  Særlig frokost/lunch tips med slik mat hadde vært spennende. Står slikt i de bøkene?
  Ha en fin kveld:-) siv

  • August 14, 2013    

   Meld deg inn i Facebookgruppen vi har gående: Paleoutfordringen, så kan du spørre der inne. Det er flere som allerede har lagt til noen linker 🙂

 10. August 15, 2013    

  Hei!

  Jeg prøver å søke opp denne facebookgruppen, men jeg klarer ikke å finne den 🙁 det skrives “paleoutfordringen” rett frem, eller?

  • August 15, 2013    

   Ja la deg til, så du det?
   Hvis ikke, gi meg en annen mailadresse. Nå er gruppen hemmelig skjønner du 🙂

 11. August 16, 2013    

  Kan du legge meg til også? 🙂 Solveig Haga Staurland

 12. August 16, 2013    

  Kul kommentar fra mannen 😀

  • August 16, 2013    

   Ja, han er litt streng noen ganger! Men bare fint det, så vet dere om jeg er ærlig eller ikke 🙂

 13. August 16, 2013    

  Det vanskeligste er vel egentlig å få tak i økologisk kjøtt, har leitet etter det i alle butikker her jeg bor, men finner det ingen steder. Har så lyst å spørre dem som jobber i butikken, men da kommer sosial angst i veien =/

  Syns uansett det er veldig spennende å lese om den og gleder meg til å følge deg videre 🙂

  • August 17, 2013    

   Du MÅ spørre! Så ser de at det er interesse for økologisk!

 14. Kamomille Kamomille
  August 20, 2013    

  Jeg har lyst til å bli med og over all forventning så sa mannen OK til å bli med på paleoutfordring også. Han vet ikke hva han går til sier han. 😀 Jeg har vært uten melk og korn(gluten) i perioder før så det skal gå greit. Sjokolade er en utfordring. Som du sier – det er for noen dager. Man klarer det man innstiller seg på! Vi må dessuten klare oss uten lørdagspizza (hjemmelagd med tynn bunn, men like fullt både gluten og melkeprodukter) og enkelte nødløsninger på middagsfronten… Det er jeg klar for.

  Har gitt bort en paleokokebok jeg hadde og ikke fått erstattet den, men regner med at det er nok info å finne på nett.

  Kan du legge meg til i facebookgruppen? Jeg sendte deg nettopp en melding og trykket LIKER 😀

  • August 20, 2013    

   Nå har jeg lagt deg til i gruppen!!!

 15. August 20, 2013    

  Jeg syntes det er kjempe inspirerende at du drar igang dette på bloggen, jeg har veldgi lyst til å bli med selv og skal prøve!! For meg blir det definitivt vanskeligst å holde seg unna oster og creme fraiche!

  • August 20, 2013    

   Her også, det blir knalltøft altså. Men, det er jo bare 30 dager! Det klarer vi!

 16. Linda Klefbeck Linda Klefbeck
  August 21, 2013    

  Hei Melissa!

  Har prøvd å lese litt om Paleo for å finne ut hva som er lov og ikke lov under utfordringen!
  Mannen min og jeg begynte på mandag, så nå er vi på dag 3 🙂

  Noen steder står det at kakao er lov, da rå kakao?
  Kan man spise/drikke mandelmelk, kokosmel, nøttemel, bakepulver?

  Kan du legge meg til i gruppen?

  Linda 🙂

  • August 21, 2013    

   Hei Linda

   Kakao er lov, men ikke under utfordringen.
   Når de 30 dagene er over kan du innta det du skriver ja. Bakepulver vet jeg ikke, du kan høre inne på gruppen. Jeg legger deg til med det samme!

 17. Tina Tina
  August 21, 2013    

  Åh, dette høres jo bare altfor spennende ut til å ikke bli med på. Er det mulighet for at jeg også kan få være med i Facebookgruppen?

 18. Tone Tone
  August 31, 2013    

  Hei,
  kan du legge meg til i gruppa?

  Mvh Tone Reitstad

No Pings Yet

 1. Blir dere med på en paleoutfordring? | Melissa Spania on January 1, 2015 at 20:45

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.