bompisaft

Nå som høsten smått har kommet til oss i Spania (ja, jeg vet vi er bortskjemte på fint vær!) har jeg laget toddy til jentene som en litt varmende drikk på ettermiddagen.
Jeg bruker en god del gelatin i matlagingen for tiden, og prøver å få i barna mine litt hver dag slik at jeg kan styrke de små kroppene deres.
Som Gry sier på bloggen sin:

“Gelatin er rent protein som bygger opp alt kollagen i kroppen, normaliserer magesyreproduksjon og helbreder tarmskader. Med andre ord bør alle som har en form for ubalanse i kroppen kjøre på med gelatin.”

Oppskriften til saften har jeg funnet hos Kraftmødrene:
(med noen bittesmå endringer)
1 liter
2 ss gelatinpulver (jeg bruker beef gelatin fra iHerb)
1 kopp frosne bær
Stevia med bærsmak
evt litt skviset sitron

Slik gjør du:
Kok opp vannet og tilsett gelatinpulveret. Rør ut klumpene.
Ha i de frosne bærene og rør litt.
Ha i steviadråper. Jeg brukte ca 20 dråper. Men smak til, noen liker det søtt og godt, andre ikke.
Om du vil ha den litt syrlig har du i noen dråper sitronsaft.

Hell alt over et dørslag så du får silt av frø fra bærene. Serveres med det samme.

Om saften settes kaldt, stivner den pga gelatinen. Da blir det gelatingelé og er ganske godt å spise med skje! Dette liker jentene mine godt! “Nam, mamma, det er “gelatina!” som de kaller det her i Spania.

gelesaft

Vil du lage gelégodis, klikk her.