Gelatinsaft for de minste

bompisaft

Nå som høsten smått har kommet til oss i Spania (ja, jeg vet vi er bortskjemte på fint vær!) har jeg laget toddy til jentene som en litt varmende drikk på ettermiddagen.
Jeg bruker en god del gelatin i matlagingen for tiden, og prøver å få i barna mine litt hver dag slik at jeg kan styrke de små kroppene deres.
Som Gry sier på bloggen sin:

“Gelatin er rent protein som bygger opp alt kollagen i kroppen, normaliserer magesyreproduksjon og helbreder tarmskader. Med andre ord bør alle som har en form for ubalanse i kroppen kjøre på med gelatin.”

Oppskriften til saften har jeg funnet hos Kraftmødrene:
(med noen bittesmå endringer)
1 liter
2 ss gelatinpulver (jeg bruker beef gelatin fra iHerb)
1 kopp frosne bær
Stevia med bærsmak
evt litt skviset sitron

Slik gjør du:
Kok opp vannet og tilsett gelatinpulveret. Rør ut klumpene.
Ha i de frosne bærene og rør litt.
Ha i steviadråper. Jeg brukte ca 20 dråper. Men smak til, noen liker det søtt og godt, andre ikke.
Om du vil ha den litt syrlig har du i noen dråper sitronsaft.

Hell alt over et dørslag så du får silt av frø fra bærene. Serveres med det samme.

Om saften settes kaldt, stivner den pga gelatinen. Da blir det gelatingelé og er ganske godt å spise med skje! Dette liker jentene mine godt! “Nam, mamma, det er “gelatina!” som de kaller det her i Spania.

gelesaft

Vil du lage gelégodis, klikk her.

18 Comments

 1. November 12, 2013    

  Det må vi prøve! Først til meg – og så til vesla når ho kan begynne å få sånt 😉 Gleda meg sånn til å begynne å eksperimentere med mat til ho. Og det er ekstra kjekt når eg kan få inspirasjon frå sånne som deg! 🙂

  • November 12, 2013    

   Så fint du liker det!

 2. nuria nuria
  November 12, 2013    

  Kan man bruke Agar-agar?

  • November 12, 2013    

   Ja, det skulle jeg da tro! Hvis du prøver, fortell hvordan det går da. Men jeg foretrekker gelatin pga dens helsemessige egenskaper. Der svikter agar agar.

 3. Hedvig Hedvig
  November 12, 2013    

  Herlig! Jeg er også i en skikkelig gelantin-periode:) Lager gelegodis i flere varianter og har blitt så glad i å ha det i teen! Kjæresten synes også det er stas, så da er det jo ekstra gøy 🙂

  • November 12, 2013    

   Herlig å høre! Jeg gjemmer det i nesten alt av mat, jeg. Lurer det i barna 🙂

 4. Ingrid Ingrid
  November 12, 2013    

  Denne måtte jeg lage med det samme 🙂 nam nam. Kommer ikke til å bli siste. En porsjon gele står i kjøleskapet til lillegutt 🙂

  • November 13, 2013    

   Så kult. Si ifra om han likte det da!

 5. hilde hilde
  November 13, 2013    

  Hei, det er en god ide å lage gelatin-saft!
  Jeg har dessverre et problem med de frosne bærene som finnes i frysedisken. Jeg lurer på hvor dere andre får tak i bær, kjøper dere bare frosne bær (fra asia), eller er alt dette selvplukk fra høstens grøde? Finnes det gode kvalitetsbær i frysedisken?

  • November 13, 2013    

   Hmm, du sier noe der altså.. Kanskje noen andre vet?
   Jeg får tak i bær fra Danmark her i SPania. Koster litt ekstra og må fly fra den ene butikken til den andre, men den som leter, finner 🙂

 6. momoiro-chan momoiro-chan
  November 13, 2013    

  Jeg har også fått øynene opp for å tilføre gelatin i kosten i det siste! Jeg spiser til vanlig kun fisk, men har kuttet ut kjøtt/kylling av helsemessige årsaker, så kan derfor bruke gelatin. Har virkelig troa på de helsemessige fordelene av å tilføre det i kosten!

  Det har blitt mye gelé, ostekaker og mousse/puddinger i det siste. Det smaker godt og jeg får i meg gelatin. Win-win! ;D

 7. under opplæring under opplæring
  November 13, 2013    

  Kunne du ha linket til gelantinen du bruker???har lenge hatt lyst Til å bestille men jeg aner ikke hvilke som er bra…. de vanlige gelantinplatene fra dagligvarene er kanskje ikke noe å skryte av??? Kjøper du også kanskje buljong pulver-terninger fra i herb som er bedre enn de frytelig salte buljongterningene jeg kjøper fra butikkene?? Har du en link der også så blir jeg happyhappy! 😉

 8. Birgit Birgit
  November 13, 2013    

  Bare en kommentar til Hilde som lurte på hvor det gikk an å få tak i bær. Her i Norge selger de økologiske bær på Ica, så disse er min fryseboks fullt opp med 🙂

 9. November 14, 2013    

  Høres veldig bra ut, tror jeg trenger å få i meg litt mer gelatin. Er det noe man må trappe forsiktig opp på eller går det greit å spise mye av det uten å merke noe “negativt”?

  • November 15, 2013    

   Tja, si det? Jeg har kanskje fått i meg 1 ss minst daglig av pulveret og drukket kraft. Begynte egentlig bare rett på og merket ikke noe negativt. Du kan jo google litt, men jeg personlig tror at det går fint å begynne med en skje eller to 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.