Frøbrød


lavkarbobrød

Noen stikker ned på bakeren for å kjøpe nystekt brød, andre blander sammen noen ingredienser, setter det inn i ovnen og dekker på bordet mens brødet gjør seg ferdig.

Du trenger:
6 egg
1 dl vann
1 ss fiberhusk
8 dl totalt av:
-revet kokos
-knuste linfrø
-frø (solsikke, gresskar, linfrø, sesamfrø, hva enn du har tilgjengelig)
1 ts bakepulver
2 ss flytende kokosolje

Bland først vann og fiberhusk så det kan stå og tykne litt.
Bland så eggene med resten av ingrediensene og tilsett fiberhuskblandingen. Deigen blir klissete!
I dag har jeg hatt i veldig mye gresskarkjerner. Det er godt om du er glad i frø, men hvis ikke vil jeg anbefale å redusere litt på frøene og evt ha i mer av revet kokos og nøttemel. Evt litt kokosmel om det er allergier inne i bildet.

Sett ovnen på ca 160 grader og stek brødet i rundt 40 minutter. Følg med!
La brødet stå og kjøle seg ned litt før du tar det ut av formen. Skjær i tynne skiver og frys ned. Det holder seg ikke lenge.

God søndag alle sammen! Noen som skal noe gøy i dag?

17 Comments

  1. April 14, 2013    

    Flinke deg, ser veldig godt ut! Kjekt å lese bloggen din, i dag blir det nesa ned i studiene for min del. Ha en strålende søndag:)

    • April 14, 2013    

      God lesing Britt Iren! Hva leser du om nå forresten?

  2. Maria Maria
    April 14, 2013    

    Hei Melissa!
    Takk for oppskrift, dette vil jeg prøve. Det eneste jeg lurer på er den fiberhusken. Kan den sløyfes? Evt. hvordan kan jeg få tak i den? Bor i Portugal, men mulig du finner den på de spanske supermarkedene, og at det da er å fine her også:)
    Vet du hva det heter på engelsk?

    • April 14, 2013    

      Tja, aldri prøvd uten. Eggene gjør jo at det setter seg så jeg skulle vel tro at det gikk an?

  3. April 15, 2013    

    Deilig!

    driver å lager en av kakeoppskriftene dine nå, men tok ved en feil linfrømel istedet for mandelmel….haha, åh sånn går det når man baker med tidspress, blir spennende å se om det funker! eller blir det bursdag for søstern uten krydderpikekake:P er den karamellkaken med sjokoladetrekk;)

    • April 15, 2013    

      Uæ, hvordan gikk det med linfrømel da? Det gikk vel ok?

  4. Amalie Amalie
    April 15, 2013    

    Hei Melissa! Takk for flott oppskrift. Perfekt for meg som holder meg unna gluten og meieriprodukter! Bare lurte på om revet kokos tilsvarer vanlig kokosmasse? Ønsker å bake dette snart, trenger sårt et alternativ til lunsjmat på skolen!

    • April 16, 2013    

      Ja, det er vel det samme 🙂

  5. Anette Anette
    April 22, 2013    

    Takk for super oppskrift!! Jeg laget det på lørdag og ble kjempefornøyd 🙂 kom aldri så langt at jeg fikk fryst det ned, men jeg syns det er helt ok i konsistens og smak i dag også! Denne kommer til å bli en gjenganger her hos meg 🙂
    God bedring med beinet!
    Klem fra Anette

  6. charlotte charlotte
    July 5, 2013    

    Kan man bytte ut kokosoljen med noe annet? F.eks melk eller bare vann? 🙂

    • July 5, 2013    

      Hva med smør? Det trenger kanskje litt olje for å holde det saftig? Men prøv gjerne med vann eller nøttemelk og si ifra hvordan det blir!

  7. charlotte charlotte
    July 7, 2013    

    For min del ble det alt for mye frø og slikt. Følte jeg bare satt og tygde frø, haha.. 🙂 Er det ikke mulig å knuse frøene? Hvordan hadde det blitt tror du? Tror du det går? Ikke en veldig flink baker altså så kanskje ikke rart det gikk litt galt..

    • July 8, 2013    

      Hmm, det kan hende det blir for mye frø ja. Prøv heller å kverne dem litt eller bruk for eks noe kokosmel istedet…?

  8. charlotte charlotte
    July 8, 2013    

    Det skal jeg heller prøve på! Takk for svar 😀

  9. Kine Kine
    August 19, 2013    

    Hei! Kan jeg bruke det “melet” som blir igjen etter å lage mandelmelk til å bake brød med? Hva bruker du det elles til? Hilsen Kine

    • August 19, 2013    

      Det kan du nok heeeelt sikkert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen