Kanel kan irritere huden om den smøres på direkte. Når den kommer i eterisk olje, skal den alltid blandes ut med en baseolje for å unngå å irritere huden såpass at det er faktisk direkte vondt. Jeg har selv opplevd å få kanelolje på huden og kan love at det gir ubehag! I tillegg til at kanel kan brukes til å berike mat, er den også gull i bruk av for eks oil pulling.


Jeg tok i utgangspunkt i lip balmen som snart kommer for salg (som har blitt utsatt av diverse grunner) og har laget en leppeforstørrende lip balm som du kan lage selv.

Du trenger:
1 ts bivoks
1 ss sheasmør
10-15 dråper med kanelolje (prøv først med 10 da det kan oppleves som ubehag om det blir for sterkt)
1 ts e-vitaminolje
—eventuelt 1 ts med olivenolje da pomaden kan bli litt hard på vinterstid

Slik gjør du:
Varm opp bivoksen og sheasmør i vannbad. Når det er flytende ta det ut og la det kjøle seg litt ned. Grunnen til det er fordi eteriske oljer mister litt av effekten sin når det blir tilsatt noe som er varmt. Men ikke vent for lenge, for bivoksen stivner raskt, så det gjelder å jobba på her.
Om du ikke har bivoks går det helt fint uten, men pomaden vil være litt bløtere bare.
Ha i kanelolje til slutt, rør godt og hell på en beholder med lokk på.
La blandingen avkjøle seg til den stivner helt.Leppomaden kan brukes så ofte du ønsker, men opplever du noe ubehag anbefaler jeg å tørke den av og smøre på ren kokosolje til det har roet seg.
Ønsker du farge kan du for eksempel tilsette litt rødbetsaft men da blir holdbarheten ikke like bra og den bør i så fall stå i kjøleskapet.

Testpanelet mitt bestod av et knippe venninner (og Aleksander!) hvor alle sa de kjente en effekt.
Fortell gjerne om du lar deg inspirere og opplever et resultat davel! Ta gjerne før og etter bilde.

Les mye mer om kanel her. Linken tar deg videre til Dr. Axe 🙂