Forkjølelse, influensa, feber… rett og slett syk?

syk

Det er mange som har vært eller er syke om dagen. Spesielt her i Spania har vi hatt skikkelig virus hengende over oss. Mange barn er borte fra skolen i disse tider. Minsten hos meg har fått feber i dag, og faktisk idet jeg skriver dette, ligger hun på sofaen og småsover. Matlyst på bånn, men jeg får i henne væske heldigvis. Så får jeg håpe at jeg får i henne litt næring som kan styrke immunforsvaret hennes når hun våkner, for det er ikke noe moro å bli syk.

Jeg har fått flere henvendelser fra dere lesere om å ta opp dette med sykdom, spesielt influensa. Det er tydelig at influensa herjer i Norge også.

Vel, det har seg slik at min mann skrev om influensa for 3 år siden i et magasin her nede, og jeg kom tilfeldigvis over artikkelen hans. Så da tenkte jeg å heller dele den med dere, og komme med noen flere linker helt til sist. “Man flu” er ingenting å spøke med, men jeg husker faktisk da Aleksander var syk denne februaruken for tre år siden. Han ble fort frisk igjen, men han måtte jobbe for det altså.

Here goes:

Jeg har fått Influensa!

Når jeg skriver dette så ligger jeg på sofaen med ullklær og dyne over meg, og må erkjenne at jeg har fått influensa. Det brøt ut fredag kveld og det var med god timing da jeg hadde fullt opp med pasienter tidligere på dagen. Slik jeg føler meg nå så har jeg definitivt nok med meg selv. Jeg kan ikke huske å ha følt meg så sjuk som nå; selv å bevege øynene utløser smerter, jeg har konstant frysninger, smertefulle hostekuler hvor det kommer opp så mye gørr at jeg blir nesten skremt, svingende febertokter, et hode som er så tett at det føles ut som om det skal eksplodere hvert sekund og energinivå på et absolutt bunnivå.

-”Men du som er kiropraktor og ”helsefreak” skal vel ikke bli syk” tenker sikkert mange.
-”En sjelden gang så finnes det kiropraktorer som dør også,” pleier jeg å svare.

Det er godt å ha en kone som driver Helsekostforretning i slike situasjoner. I dag har jeg pøst på med C-vitamin, D-vitamin, olivenbladekstrakt, Mistify (en acaibær juice), Phytolife (en grønn drikk), ingefær, hvitløk og sitronvann. Dessuten innånding av vanndamp med dråper av eukalyptus og peppermynte. Alt naturen kan tilby av immunstyrkende og bakteriedrepende midler. Og ikke minst, HVILE.

man flu

Jeg tror sterkt på å la symptomene gå sin gang og ikke undertrykke dem gjennom bruk av medikamenter, for da vil sykdommen bare drives enda dypere inn i kroppen. Influensa betyr simpelthen at virus har tatt kommandoen for en kort periode. Kroppen øker temperaturen som en del av et sunt forsvar.
Feber er aldri en behagelig følelse men hvis man kan fokusere på at det hjelper med å ta knekken på virusene så hjelper det. Virus trives nemlig svært dårlig når temperaturen stiger.

Det er lørdag morgen. I løpet av natten så begynte jeg virkelig å lure på hva som var kokepunktet for menneskelige kroppsvæsker, fy søren hvor varm jeg var! Men til slutt så brøt det ut og jeg praktisk talt lå og badet i svette. Dynen ble snudd og endevendt til det til slutt ikke var et tørt område å oppdrive. Det endte med at jeg krøket meg ut i stuen og la meg på sofaen med flere pledd isteden.
I dag føler jeg meg adskillig bedre. Feberen er borte og energien kommer tilbake time for time. Jeg har til og med litt matlyst.

Her er hensikten med å dele dette. Alt i alt har det vært en ufyselig helg, men på en annen side så har kroppen min fått en skikkelig rengjøring. Giftstoffer, slagstoffer og avfallstoffer hoper seg opp i kroppen og de må til slutt ut, på en eller annen måte. Mat var det siste jeg kunne tenke meg da jeg lå i fosterstilling og prøvde å holde varmen.
Med god hjelp av en influensavirus så tok kroppen saken i egne hender og tvang meg til rekreasjon både fysisk og mentalt. Det er nemlig fasinerende hvor lite man stresser og tenker på jobb og andre gjøremål når man er sjuk. Kroppen er endelig i fokus og primærtanken er å bli frisk fordi ingenting er viktigere enn helsa. Det er bare litt synd at det skal gå så langt at jeg må bli sjuk for å innse at også kroppen min trenger et avbrekk av og til.

God bedring til alle influensasyke
Hilsen kiropraktor Aleksander Bjargo

Les gjerne tidligere bloggposter om sykdom:

Når forkjølelsen allerede har brutt ut
Heksedrikk for immunforsvaret
Øreverk

Så får dere som ikke er i form ha GOD BEDRING!

6 Comments

 1. Berit Berit
  February 28, 2015    

  Takk for etterspurt innlegg, og god bedring til minsten.
  Her har influensaen sluppet taket, men energien er ikke på topp enda. Bygger oss opp igjen med god næringsrik lavkarbo mat 🙂
  Tenk at det er vanlig å gi barn( og voksne) brus, potetskruer og is når man er syk. til og med barnelegen har sagt at barnet kan få mye is når det er sykt..
  ( Nå kan man jo lage is av frosne bær, det blir noe annet 🙂 )
  Spennende at du og Gry skal ha kurs til høsten, det hadde vært noe å bli med på 🙂
  Berit

  • February 28, 2015    

   Bare hyggelig! Du var ikke den eneste, så kjekt å poste Aleksander sin artikkel. Ingen vits å finne opp hjulet på nytt heller 😉

 2. Tina Tina
  February 28, 2015    

  God bedring!

  Har vært forkjølet i det siste selv, men begynner heldigvis å bli bedre.

  • February 28, 2015    

   Ja, kjedelig å være syk!

 3. March 1, 2015    

  Syk kan man bli uansett hvor sunn man er, men jeg tror virkelig man blir mindre syk, sjeldnere syk og lettere frisk med en sunn, sterk kropp som får i seg masse god næring 😀
  Føler ihvertfall at det har hjulpet mest på immunforsvaret mitt i forhold til omgangsyker/infulensaer at jeg begynte å lage maten fra bunnen av og spise mye økologisk 🙂

  • March 1, 2015    

   Enig! Opplever det selv, at jeg er skikkelig forkjølet minst én gang i året, kanskje to. Kontra før var jeg dårlig hele tiden og gikk og hanglet i ukesvis. Da spiste jeg karbo 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen