Fordeler med matcha-te

matcha

Matcha er en grønn te som blir laget av bladene fra tebusken Camellia Sinensis. Bladene blir malt om til fint pulver og går som en veldig spesiell te grunnet dens opprinnelse og fremstillingsmåte. Det finnes kun få japanske tebønder som produserer kvalitetsmatcha, derfor er det viktig å holde seg til de kjente produsentene. Tebuskene inneholder ekstra mye klorofyll og bladene produserer store mengder med aminosyrer.
Fordelene med å innta mat med klorofyll er at det er med på å rense og styrke blodet, kan hjelpe på fordøyelsen, gi energi og motvirke søthunger.

Matcha kan virke stimulerende og oppkvikkende, men også beroligende. Den inneholder koffein så er nok best å inntas på morgenen og formiddagen.
Fargen er grønn og intens og den minner meg litt om hvetegress. Smaken kan oppfattes litt besk for noen, men det er bare å søte opp med litt manukahonning så blir den som en nygelig grønn te.

Jeg har min matcha fra denne nettbutikken som også fører mye annet godt!

matchate

Les gjerne mer her om matcha (eksternlink på engelsk).

2 Comments

  1. January 16, 2015    

    Spennende! Så at matcha-te er blant mattrendene i 2015. Kanskje man skulle prøvd 🙂

    • January 17, 2015    

      Ja! Syns faktisk det er like godt å drikke matcha istedet for kaffe på morgenen for tiden 🙂 Veksler litt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen