Er det fler enn meg som elsker denne bustete grønnsaken?
Jeg bruker den ofte. Som regel spiser jeg noen biter mens jeg gjør den klar for å tilberedes, for den smaker nesten som lakris!
Den er supergod å frese i masse godt smør på middels varme til den blir helt myk og smaker nydelig til hvit fisk. Inn i ovnen eller rett på grillen går også an.
Fennikel er super å bruke om du sliter med oppblåsthet og luft i magen. Derfor pleier mange å bruke dette som en kur om man har en litt trøblete mave etter feil matinntak.
Noen hevder at den også renser blodet, lever og nyrer, og at den avgifter.
Jeg fant disse lekre fennikelene i butikken her om dagen, og de hadde masse “hår” som jeg skylte og klippet opp og hadde i maten. Jeg tipper man kan også tørke busten og lage te av den. Jeg syns det er best å tilsette “hårene” i matretten.
Om du ikke har spist fennikel enda, håper jeg det blir til neste middag!
Hei Melissa,
Takk for interessant Blogg. Jeg bruker fenikkel i grønnsaksjuice og det kan absolutt anbefales.
Mvh,
Wivi
Åh, det er det lenge siden jeg har gjort! Det er godt det!!!!
Denne skal jeg lete etter når jeg skal på butikken. Høres godt og bra ut! 🙂
Gled deg! Kjempegodt er det!
Aa, jeg elsker fenikkel. Spiser den stort sett raa som snacks, men svigers er flink til aa bruke den i stirfry og salater. Glad jeg oppdaget bloggen din i dag, den er veldig inspirerende! Titt gjerne innom min om du har tid!
Herlig blogg du har! Takk for tipset!
[…] Det pleier jo å være omvendt. Jeg har tidligere skrevet om fordelene med fennikel, bare klikk her. Den er god både rå og “behandlet”, og dusken kan brukes som dill. I dag ble det en […]