fennikel

Er det fler enn meg som elsker denne bustete grønnsaken?
Jeg bruker den ofte. Som regel spiser jeg noen biter mens jeg gjør den klar for å tilberedes, for den smaker nesten som lakris!
Den er supergod å frese i masse godt smør på middels varme til den blir helt myk og smaker nydelig til hvit fisk. Inn i ovnen eller rett på grillen går også an.

Fennikel er super å bruke om du sliter med oppblåsthet og luft i magen. Derfor pleier mange å bruke dette som en kur om man har en litt trøblete mave etter feil matinntak.
Noen hevder at den også renser blodet, lever og nyrer, og at den avgifter.

Jeg fant disse lekre fennikelene i butikken her om dagen, og de hadde masse “hår” som jeg skylte og klippet opp og hadde i maten. Jeg tipper man kan også tørke busten og lage te av den. Jeg syns det er best å tilsette “hårene” i matretten.

fennikelgrønnsak

Om du ikke har spist fennikel enda, håper jeg det blir til neste middag!