Fluorfri produkter

Ingen overraskelse at gårsdagens sak i VG tok av på sosiale medier! Jeg var forberedt på at det kom til å komme tilbakemeldinger, men at det skulle være såpass mye tok meg litt på senga. Holdte på å sette kaffen i halsen da jeg så saken smurt over førstesiden som hovedsak.

Det tikket inn meldinger fra venner og familie som lurte på om jeg hadde det bra midt opp i det hele, og da skjønte jeg at det ikke var koseprat i kommentarfeltet under artikkelen. Jeg valgte å ta avstand fra de ufine kommentarene for det er irrelevant hva ukjente mennesker mener om meg (og min familie) på et personlig nivå. Det er helt ok å være uenig men jeg syns det er viktig at man har respekt for andres meninger, og at man holder seg til saken istedet for å ha fokus på personangrep. Når flere velger å trekke inn andre elementer inn i en fluorsak for å henge meg ut, det syns jeg er leit. Men dem om det!

Mange av dere lurer på hvilke produkter jeg selv bruker, og her er de jeg har i hus akkurat nå. Vi rullerer litt på produktene, litt av hva jeg foretrekker selv å bruke og hva barna vil ha.

Barna bruker disse tannkremene;

natural toothpaste

Jeg kom over Jack n´ Jill da jeg var på messe i London i fjor. I og med at barn som regel pleier å svelge tannkremen er det fint med en tannkrem som ikke inneholder unaturlige ingredienser. Den lille er fra Weleda og den bruker vi når vi er på reise.

Aleksander og jeg bruker denne for tiden:

urtekram

I tillegg til å pusse tenner bruker jeg tanntråd og ofte munnskyllevann:

munnskyllevann

Aleksander har drevet med oil pulling lenge nok til å kjenne på resultatene, og merket av candidasymptomene bedret seg. Jeg gjør det bare i rykk og napp og kan si at jeg erfarte en ren og frisk munn.

De fleste produktene får dere kjøpt på helsekost, ellers har jo iHerb et godt utvalg.

Tusen takk for koselige meldinger jeg har fått i forbindelse med fluorartikkelen. Jeg har lest alle sammen, og setter pris på at dere tar dere tid til å skrive til meg. Dette er tydeligvis et tema som mange er både nysgjerrige og usikre på. Jeg sier ikke at alle bør slutte med fluor, men jeg forteller hva jeg og min familie gjør.
Det er viktig at du selv tar avgjørelsen på hva som føles riktig ut for deg.

Jeg har ikke latt hårene under armene gro, men å bli kalt hippie ser jeg bare på som positivt! Så om det er noen som smiler her, er det meg.

Ønsker dere en fantastisk helg!

7 Comments

 1. helle helle
  April 24, 2015    

  enig med deg melissa! hvorfor pusse tenner og svelge unødvendig kjemikaler ? får i oss altfor mye av det ellers, så jeg støtter deg helt her!

  • Melissa Melissa
   April 24, 2015    

   Takk!

 2. Silje Silje
  April 24, 2015    

  Så tøff du er!! Stå på videre, smil videre 🙂
  Jeg støtter 110% både i valg av tannhelse produkter og ikke vaksinering.

  • Melissa Melissa
   April 24, 2015    

   Det er mange av oss ja!

 3. Kristin Kristin
  May 12, 2015    

  Jeg respekterer valget ditt, men for min del har nok fluor reddet tennene mine. Jeg har slitt med tennene hele livet, ikke med hull, heldigvis, men med at munnen min er rene Picasso-kunstverket. Jeg har trukket flere tenner enn jeg har mistet, operert i munnen og hatt regulering i flere år. Hadde jeg ikke at fluor-munnskyll, hadde tennene mine vært i elendig forfatning i og med at kostholdet mitt da jeg var 9-13 år var langt dårligere enn det er nå. De siste tre årene har jeg hatt svakheter i tennene, som betyr da antydning til hull. Disse holdes i sjakk av fluor. Jeg svelger ikke fluor og tygger ikke tyggegummi med fluor. Du sier i artikkelen at du og din familie pusser tennene flere ganger daglig. Høres veldig tungvint ut, men det er nok bare snakk om å gjøre det til vane. Det er mye skadelig i hverdagen vår, men aller verst syns jeg forurensingen i miljøet vårt. Mange ulike aspekter og man er fokusert på ulike områder.

  • May 12, 2015    

   Huff, høres ikke godt ut hva du har vært gjennom 🙁 Jeg jobbet jo som tannlegeassistent i et par års tid og så mange som hadde utfordringer!
   Godt du passer på å ikke svelge fluoren!

   Vi pleier å pusse tenner etter frokost og før vi legger oss, men også om barna har spist noe søtt osv og jeg pusser når jeg kjenner at jeg trenger det. Kan være alt fra 1-4 ganger om dagen, alt ettersom 🙂

   Og enig, forurensing er ille! Hadde alle bare vært litt mer påpasselig.

 4. Kristin Kristin
  November 8, 2015    

  Veldig spennende med oil pulling! Kokkosolje gjør under. Har prøvd en måned nå. Gode resultater allerede 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.