Fikensyltetøy
fikensyltetøy
Mos fiken sammen og smak til med søtt. Er fiken veldig modne skal det egentlig ikke være behov for søtning, men om syltetøyet skal brukes til for eks pannekaker og sterke oster kan det blir ekstra godt med litt steviadråper eller annen type søtning du liker godt i. Syltetøyet holder seg noen dager i kjøleskapet, og kan også fryses i små porsjoner.

Ovnsbakt fiken med brie og valnøtter
fiken med brie
Du trenger:
Noen stykker med brie
2-3 litt store fiken
Vaniljepulver
Valnøtter
Liker du litt søtsmak kan du tilsette litt søtning i fikenblandingen eller ha over litt balsamico (som på bildet), honning eller lønnesirup for eks.

Bakt chevre med fikensyltetøy og valnøtter
bakt chevre
Skrell (om skallet er hardt) 2-3 fiken, og mos sammen det saftige kjøttet. Tilsett en klype vaniljepulver.
Plassér chevre på for eks folie og ha over blandingen. Strø over med valnøtter og sett det hele i ovnen i ca 5-10 minuter til du ser osten begynner å smelte litt. Ta ut og nyt med det samme!

Fiken med lun brie
lun brie
Denne lages på få minutter. Og det holder egentlig med fiken og brie.
Det eneste du trenger å gjøre er å snitte fiken 4, klemme litt på den og ha et stykke brie på toppen. Bak noen minutter i ovnen til osten begynner å bli myk. Jeg pleier å ha de inne ca 5 min på 200 grader, grillelement.
Vil du ta smaken videre tilsetter du for eks noe av de jeg har gjort over, eller noen dråper lime. Bruk fantasien!

Hva gjør DU med fiken?