Fikendilla om dagen – noen favorittoppskrifter

Fikensyltetøy
fikensyltetøy
Mos fiken sammen og smak til med søtt. Er fiken veldig modne skal det egentlig ikke være behov for søtning, men om syltetøyet skal brukes til for eks pannekaker og sterke oster kan det blir ekstra godt med litt steviadråper eller annen type søtning du liker godt i. Syltetøyet holder seg noen dager i kjøleskapet, og kan også fryses i små porsjoner.

Ovnsbakt fiken med brie og valnøtter
fiken med brie
Du trenger:
Noen stykker med brie
2-3 litt store fiken
Vaniljepulver
Valnøtter
Liker du litt søtsmak kan du tilsette litt søtning i fikenblandingen eller ha over litt balsamico (som på bildet), honning eller lønnesirup for eks.

Bakt chevre med fikensyltetøy og valnøtter
bakt chevre
Skrell (om skallet er hardt) 2-3 fiken, og mos sammen det saftige kjøttet. Tilsett en klype vaniljepulver.
Plassér chevre på for eks folie og ha over blandingen. Strø over med valnøtter og sett det hele i ovnen i ca 5-10 minuter til du ser osten begynner å smelte litt. Ta ut og nyt med det samme!

Fiken med lun brie
lun brie
Denne lages på få minutter. Og det holder egentlig med fiken og brie.
Det eneste du trenger å gjøre er å snitte fiken 4, klemme litt på den og ha et stykke brie på toppen. Bak noen minutter i ovnen til osten begynner å bli myk. Jeg pleier å ha de inne ca 5 min på 200 grader, grillelement.
Vil du ta smaken videre tilsetter du for eks noe av de jeg har gjort over, eller noen dråper lime. Bruk fantasien!

Hva gjør DU med fiken?

9 Comments

  1. David David
    October 2, 2013    

    Ser fantastisk ut!

    • October 2, 2013    

      Takk, det er jo helt fantastisk smak også 🙂

  2. SuperMilla SuperMilla
    October 2, 2013    

    Hei Melissa

    Takk for en fin blogg. Jeg er stadig innom og leser. Du har mange gode supermatoppskrifter som jeg har laget ved flere anledninger. Godtekuler er med på trening så kan jeg kose meg etterpå mens jeg sitter på toget.

    Fiken ser godt ut, men jeg har tilgode å finne det her jeg bor. Får lete litt ekstra neste gang jeg skal storhandle.

    Ha en fin ettermiddag kjære du! Og takk igjen for fin blogg.

    • October 2, 2013    

      Så god du er, tusen takk.

  3. nina nina
    October 2, 2013    

    Wow, for noen fristelser. Tenker du savnet slike oster da du var på paleoutfordring?
    Jeg har lyst til å ta en slik utforring selv, men kjenner at jeg ikke er like streng med meg selv som du virker. Hadde aldri klart det.

    • October 2, 2013    

      Ja, jeg savnet ost noe helt vannvittig på de 30 dagene. Holdte på å sprekke flere ganger de første ukene. Men så gikk det helt ok. Man MÅ jo ikke ha ost til maten!
      Jeg er egentlig ikke så streng med meg selv som kanskje noen har inntrykk av altså. Men når det gjelder en utfordring så er er det ingen vits å gjøre noe sånt om man ikke gjør det skikkelig. Man må utfordre seg selv, og det er faktisk ganske bra noen ganger. Jeg hadde utrolig godt av det, for jeg er en ganske slapp og lat person. Egentlig.

      Så JO, du ville klart det!

  4. Aleksander Aleksander
    October 2, 2013    

    Nam.

  5. October 3, 2013    

    Oppdaget fiken nylig og det er såååå godt! Jeg har bare spist dem som de er, men skal jammen prøve dem med ost!!::)hihi! Dumt at fiken sesongen her i Norge går mot slutten, er vanskelig å få tak i dessverre..

    • October 3, 2013    

      Det går mot slutten her også dessverre! Men kanskje like greit. De inneholder jo en del sukker så det er greit med sesongbasert frukt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen