Fettsyreforedrag på jobben

sanhelse

I dag fikk vi vårt eget lille “fettsyreforedrag” på jobben av Vegard Holum som har oljen San Omega. Han forklarte oss viktigheten med å innta en olje som er rik på EPA og DHA, noe ganske få oljer er.
I og med at vi har kiropraktorer, fysioterapeuter, massører, og en akupunktør som daglig ser pasienter, er det viktig at vi alle har nok kunnskap om omega 3 på jobben.

Vegard forklarte oss at det er viktig med høyt innhold av EPA i en fiskeolje fordi kroppen forbrenner EPA som en bil bruker bensin. Det må fylles på når det begynner å bli tomt.
I tillegg bør fiskeoljen være fersk, og ved å tilføre en god del antioksidanter fra oliven vil dette “holde på oljen” inne i kroppen.

I Norge anbefales det å ta ca en teskje (5 ml) med fiskeolje daglig, mens Vegard mener at vi bør ta en blodprøve på forhånd for å se hvilket behov kroppen har. Jeg har selv tatt denne blodprøven (fettsyretest) for å sjekke fettsyrene i kroppen. Jeg kjører gjerne dobbel dosering enn det som blir anbefalt for å kickstarte kroppen i perioder. Og jentene mine får også fiskeolje hver dag.

Da jeg kom hjem etter møtet lagde jeg meg en smoothie og jeg tilsatte til og med fiskeolje i smoothien! Noen som så det på Snapchat? Resultatet ble faktisk overraskende bra, oppskrift kommer i morgen.

Og for dere fettglade lesere, så har Vegard lovet meg å gi dere et tilbud på oljen om dere bestiller innen 18. mai. Bruk koden “melissa” når dere har lagt varer i kurven inne på nettbutikken: www.sanhelse.no

1 Comment

  1. Rachel Rachel
    October 19, 2017    

    Hei.
    På makede i dag er det så himla mye å velge mellom når det gjelder Oljer med EPA og DHA.. Kan fiskeolje fra andre være like bra eller hva skal men se etter for å sikre den beste oljen.. fikk bla tips om at Havfruene hadde fine produkter med omega 3?? Kan du si noe om dette?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen