Fermentert ketsjup

fermentert ketchup

Jeg vil tippe at dette er kanskje det letteste innen fermentert mat du kan lage, så om du ikke har tatt fatt på fermentering enda, prøv denne enkle oppskriften på fermentert ketsjup.

Du trenger:
Økologisk tomatpuré
Lønnesirup
Myse, vannkefir eller kombucha
Eplecidereddik
Hvitløk
Mineralsalt (jeg bruker fint himalayasalt)

Slik gjør du:
Bruk 1 glass tomatpuré og ha i en liten skål. Ha i 2-3 ss lønnesirup og rør godt.
Bland i ca 1 tskj eplecidereddik og 1 ss kombucha.
Bruk hvitløkspresse og ha i ½ hvitløksfedd samt en klype salt.
Rør godt og smak. Du må gjerne ha i litt krydder, for eksempel allehånde.

Sett lokk på og la det stå i romtemperatur i 2-3 dager. Jeg opplever her i Spania at det holder med et døgn.
Smak og godkjenn før du setter den inn i kjøleskapet.
Jeg har denne ketsjupen i en vanlig ketsjupflaske (tips fra min kjære Gry!) for barna, hvor de ikke har merket noe forskjell. Jeg oppdaget også at i Norge har dere miniflasker med ketsjup som mine barn syntes var kjempekult så jeg har en slik en her i Spania som jeg bruker som å skjule hva som egentlig er inne i flasken. Men skal du gjøre dette anbefaler jeg å begynne med litt under halvparten da den fermeterte smaken kan være litt annerledes for de som er vant med Idun sin smak.

Lykke til!

1 Comment

  1. December 25, 2016    

    Luckily my own mail provider uses mandatory STARTTLS for IMAP. I have to provide username and password if I want to send mail to someone not local to the SMTP-server. Ofcourse STARTTLS is mandatory there too. Works great.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen