Finnes det noe vakrere enn helt modne avokadoer?Det gøye med fermentering er at du kan så å si fermentere “alt”, og det er nesten bare fantasien som setter grenser. Da jeg skulle lage guacamole en dag og ta med på jobben, lot jeg den stå og fermentere noen timer på kjøkkenbenken for å se om det gikk. Og det gjorde det! Den ble ikke brun, og smakte friskt og syrlig.

Grunnen til at den ikke blir brun er fordi de organiske syrene som dannes under fermenteringsprosessen forebygger at den råtner og det beste av alt, den bevarer næringen!
Det er ikke nødvendig å fermentere, men jeg anbefaler å prøve det da det er en enkel måte å få i seg probiotika på. Og som dere vet sitter hjernen i tarmen, og ved å tilføre kroppen melkesyregjæret mat og drikke vil dette styrke immunforsvaret og normalisere magesyre.
Here goes…

FERMENTERT GUACAMOLE PÅ FEM MINUTTER:

Du trenger:
2-3 avokado
1 sitron
1-2 hvitløksfedd
Krydder etter smak
2 ss kombucha eller myse

Slik gjør du:
Mos avokadoene, skvis over 1 sitron, press hvitløksbåtene i hvitløkspresse og rør inn. Krydre etter behov.
Ha på et rent glass og la står på kjøkkenbenken resten av dagen. Her i Spania fermenteres alt mye raskere så jeg tør ikke ha det mer enn en dag før jeg må sette det inn i kjøleskapet. Men se, smak og lukt på din om du velger å la den står ute lengre. Her er min etter ca 8 timer.