Fathead pizza og Fett & Forstand

Da jeg var i Norge i fjor høst på Høstkonferansen var jeg så heldig å bli kjent med paret som står bak Fett & Forstand, Ena-Maria og Kenneth. Vi spiste vel så å si alle måltider sammen de tre dagene vi var i Oslo, og det ble delt mye latter og gode idéer!

Pizza er en stor favoritt her i huset, men jeg er ikke spesielt god på å bake, så jeg har stadig vært på utkikk etter gode bunner. Inntil nå.

Jeg har tatt i utgangspunkt i oppskriften deres som dere finner her, men jeg gjorde noen endringer. Og siden jeg bruker spanske produkter blir bunnen litt annerledes enn deres. Men smaken er god og konsistensen helt topp.

Du trenger til bunnen:

  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 4-6 ss madiocamel (bruk det du har av mel)
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts bakepulver
  • 2 mozarellaoster, varmes i ovnen så de er helt myke
  • 1 ts salt
  • 1 ss tørket oregano
  • Et par drag med pepperkvern

Slik gjør du:

Varm mozarellaosten mens du kjører alt det andre i en bolle med stavmikser. Ha i den smeltede osten og blend videre. Min deig er klissete, så jeg heller den på et bakepapir i en langpanne og steker i ca 10 minutter på 180 grader varmluft.

Deretter har du på ønsket fyll, krydrer litt ekstra og har over masse ost.

Ha over ruccola før servering, og gjerne med hjemmelaget pesto.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.