Da jeg var i Norge i fjor høst på Høstkonferansen var jeg så heldig å bli kjent med paret som står bak Fett & Forstand, Ena-Maria og Kenneth. Vi spiste vel så å si alle måltider sammen de tre dagene vi var i Oslo, og det ble delt mye latter og gode idéer!

Pizza er en stor favoritt her i huset, men jeg er ikke spesielt god på å bake, så jeg har stadig vært på utkikk etter gode bunner. Inntil nå.

Jeg har tatt i utgangspunkt i oppskriften deres som dere finner her, men jeg gjorde noen endringer. Og siden jeg bruker spanske produkter blir bunnen litt annerledes enn deres. Men smaken er god og konsistensen helt topp.

Du trenger til bunnen:

  • 2 egg
  • 100 g cottage cheese
  • 4-6 ss madiocamel (bruk det du har av mel)
  • 1 ss Fiberhusk
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts bakepulver
  • 2 mozarellaoster, varmes i ovnen så de er helt myke
  • 1 ts salt
  • 1 ss tørket oregano
  • Et par drag med pepperkvern

Slik gjør du:

Varm mozarellaosten mens du kjører alt det andre i en bolle med stavmikser. Ha i den smeltede osten og blend videre. Min deig er klissete, så jeg heller den på et bakepapir i en langpanne og steker i ca 10 minutter på 180 grader varmluft.

Deretter har du på ønsket fyll, krydrer litt ekstra og har over masse ost.

Ha over ruccola før servering, og gjerne med hjemmelaget pesto.