Er kokosolje bra for babyen din?


Da Silje spurte meg om jeg hadde noen gode linker til kokosolje til små barn scrollet jeg gjennom det jeg har spart på gjennom tidene av god info om kokosolje.

Jeg kom over en artikkel som er skrevet av en dame som en gang bodde på en øy i Karibien.
Et av ritualene til de på øya da et nytt barn kom til verden, var å ønske babyen velkommen med en type seremoni i form av massasje som pågikk hver dag i ca en uke. Kokosolje var da nøkkelen i denne seremonien som ble brukt på babyen tre ganger om dagen.
Kvinnene som utførte massasjen, begynte ofte ved soloppgang, midt på dagen og ved solnedgang. En liten mengde kokosolje ble dessuten gitt med skje til babyen etter massasjen.

Som med brystmelk inneholder kokosolje laurinsyre.
Det har blitt foretatt en undersøkelse som ble publisert i 98´av American Journal of Clinican Nutrition som konstanterte at kvinner som fikk i seg store mengder med kokosolje hadde høyere nivå med laurinsyre enn de som ikke inntok kokosolje. Det er dessuten oppdaget av kvinner som inntok kokosolje mens de ammet hadde opptil tre ganger så høyt innhold i brystmelken sin. DET syns jeg er ganske stilig!

Som jeg har skrevet om før, er kokosolje et universalprodukt. Det øker immunforsvaret vårt nettopp fordi det inneholder antibakterielle egenskaper.
Siden et nyfødt barn ikke utvikler immunforsvaret 100% før det er ca 6 mnd gammelt, er det viktig (for de som kan) å fullamme barnet frem til denne tiden, da brystmelken er den eneste måten å bekjempe bakterier på.

Kokosolje er godt for fordøyelsen, og kan hjelpe mot mageproblemer hos de små. Siden kokosolje inneholder antibakterielle egenskaper, kan det være med å bekjempe bakterie, sopp og parasitter som kan skape problemer i magen til disse små.

Noen dager etter fødsel, kan det hende at den nyfødte mister en del hud. Det ser nesten litt ut som når man er blitt solbrent og huden flasser av. Som oftest ser du dette i hodebunnen, men også på hender og føtter.
Jeg husker svigerinnen min pleide å smøre med olje på sine barn, og det falt meg helt naturlig å gjøre det samme da jeg fikk min førstefødte. Jeg brukte kokosolje (jeg hadde alltid et glass kokosolje stående på badet) da jeg var gravid og smurte magen inn daglig, på tørr hud og på såre barnerumper da barna mine var små.
Kokosolje er også perfekt å bruke som massasjeolje, som denne kvinnen opplevde på hennes opphold i Karibien.

Da begge våre jenter var små bebisser fikk de smake tidlig på kokosolje. Jeg husker ikke når eldste fikk smake første gang, men hun yngste var knappe 3 mnd før hun fikk sutte på en finger dyppet i kokosolje.
Kokosolje er dessuten ypperlig å bruke mot såre brystknopper, og da får babyen i seg oljen allerede der. Det er mye bedre enn kremer man kjøper i butikken som smøres på brystknoppene og babyen får i seg rester av kremene etterpå.

Jeg var og hilste på en nyfødt bebiss her om dagen, og i barselposen fra meg var det en stor krukke kokosolje som mor og barn! Håper den blir brukt flittig. Mor fikk instrukser om å selv ta kokosolje daglig så jeg håper hun følger rådet.

(bildet er lånt herifra forresten)

13 Comments

 1. Jeanette Jeanette
  July 16, 2012    

  Hei, skal føde om 7 uker så det skal jeg prøve på.
  En annen ting, jeg har hatt bekkenløsning siden jeg var 8 uker på vej. Og det har vært så ille at jeg måtte gi opp alt av trening. Har da selvfølgelig prøvd å spise sundt, men kiloene strømmer jo bare på. Så mitt spørsmål er, vet du om jeg skal fortsette med å spise fett når jeg ikke trener? Og hva med proteiner?
  God mandag;-)

 2. July 16, 2012    

  Hei Jeanette!
  Så spennende med fødsel snart! Blir nesten litt misunnelig 😉
  Ang bekkenløsning, så ville jeg kommet meg til en kiropraktor umiddelbart. Du trenger å få en skikkelig undersøkelse.
  Når det gjelder fettinntak så kan du fortsette å spise fett selv om du ikke er i bevegelse. Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange gram fett du bør spise, det er ikke mitt felt (ennå!). Men du kan jo for eks unngå karbohydrater og leve lavkarbo. Fjerner du stivelse og sukker fra kostholdet ditt kommer du veldig langt!
  Det er viktig med proteiner, så få i deg en proteinkilde til hvert måltid i form av egg, fugl, fisk eller kjøtt.
  Kokosolje er i allefall viktig og det setter igang fettforbrenningen. Dessuten er det bra for melken din når du skal amme.

  Litt rotete svar, men jeg tror du skjønner hva jeg mener. Fett og proteiner er viktig. Karbohydrater bør du være forsiktig med siden du ikke er i mye bevegelse.

  Lykke til med fødselen! Og kos deg den første tiden, den er magisk!

  klem
  m

 3. Silje Silje
  July 16, 2012    

  Igjen et flott og veldig inspirerende innlegg, Melissa!:) Jeg skal så absolutt begynne å gi min 6 måneder gamle baby litt kokosolje:)

 4. July 16, 2012    

  Spennende å lese dette! Jeg er jo kokosolje-fan, og tror det bra har positive egenskaper! Og det må jo være brta å smøre babyer inn i det, og la de spise litt, i motsetning til alle rare kremer + all skummel barnemat som er på markede!

 5. July 16, 2012    

  Bra Silje! Det er bare å dyppe din egen (rene) finger i litt kokosolje og la bebissen sutte på den eller gi en liten skål e.l. med kokosolje i som den kan smake på selv 🙂

 6. July 16, 2012    

  Det er en saying som er: “If you can´t eat it, DON`T put it on your skin”
  Og den liker jeg godt. Vanskelig å leve etter den 100% men absolutt en tankevekker!

 7. Jeanette Jeanette
  July 17, 2012    

  Takk for svar:-) Karbohydrater spiser jeg kun hvis jeg får det servert. Litt værre med sukker, prøver så godt jeg kan:-(

 8. July 17, 2012    

  Sukker må ut 😉
  Det røver kroppen for næring vet du Jeanette. Dessuten er det så mange gode alternativer! Sukrin, kokosblomstsukker, yaconsirup…stevia!

 9. Jeanette Jeanette
  July 17, 2012    

  Jeg vet

  • July 18, 2012    

   Jeg visste ikke at vi hadde en felles venninne!? Traff henne i går!

 10. Jeanette Jeanette
  August 2, 2012    

  Joda, det har vi. Det var igjennom henne jeg fant siden din. Det er verdens beste jente det. Har og funnet ut av at min far kjenner din mor. Morsomt;-) Så at de hadde blitt venner på facebook, samme efternavn som deg. Så da måtte jeg jo spørre han om det var Melissas mor;-)

 11. Kine Kine
  June 6, 2015    

  Hei! har du noe fagstoff som sier noe rundt at det er bra å ha kokos olje i mat og drikke, eller kun kokosolje til små bebiser?
  Mvh.kine

No Pings Yet

 1. La jenta spise skikkelig mat! | Melissa Spania on August 18, 2014 at 15:20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.