Da Silje spurte meg om jeg hadde noen gode linker til kokosolje til små barn scrollet jeg gjennom det jeg har spart på gjennom tidene av god info om kokosolje.

Jeg kom over en artikkel som er skrevet av en dame som en gang bodde på en øy i Karibien.
Et av ritualene til de på øya da et nytt barn kom til verden, var å ønske babyen velkommen med en type seremoni i form av massasje som pågikk hver dag i ca en uke. Kokosolje var da nøkkelen i denne seremonien som ble brukt på babyen tre ganger om dagen.
Kvinnene som utførte massasjen, begynte ofte ved soloppgang, midt på dagen og ved solnedgang. En liten mengde kokosolje ble dessuten gitt med skje til babyen etter massasjen.

Som med brystmelk inneholder kokosolje laurinsyre.
Det har blitt foretatt en undersøkelse som ble publisert i 98´av American Journal of Clinican Nutrition som konstanterte at kvinner som fikk i seg store mengder med kokosolje hadde høyere nivå med laurinsyre enn de som ikke inntok kokosolje. Det er dessuten oppdaget av kvinner som inntok kokosolje mens de ammet hadde opptil tre ganger så høyt innhold i brystmelken sin. DET syns jeg er ganske stilig!

Som jeg har skrevet om før, er kokosolje et universalprodukt. Det øker immunforsvaret vårt nettopp fordi det inneholder antibakterielle egenskaper.
Siden et nyfødt barn ikke utvikler immunforsvaret 100% før det er ca 6 mnd gammelt, er det viktig (for de som kan) å fullamme barnet frem til denne tiden, da brystmelken er den eneste måten å bekjempe bakterier på.

Kokosolje er godt for fordøyelsen, og kan hjelpe mot mageproblemer hos de små. Siden kokosolje inneholder antibakterielle egenskaper, kan det være med å bekjempe bakterie, sopp og parasitter som kan skape problemer i magen til disse små.

Noen dager etter fødsel, kan det hende at den nyfødte mister en del hud. Det ser nesten litt ut som når man er blitt solbrent og huden flasser av. Som oftest ser du dette i hodebunnen, men også på hender og føtter.
Jeg husker svigerinnen min pleide å smøre med olje på sine barn, og det falt meg helt naturlig å gjøre det samme da jeg fikk min førstefødte. Jeg brukte kokosolje (jeg hadde alltid et glass kokosolje stående på badet) da jeg var gravid og smurte magen inn daglig, på tørr hud og på såre barnerumper da barna mine var små.
Kokosolje er også perfekt å bruke som massasjeolje, som denne kvinnen opplevde på hennes opphold i Karibien.

Da begge våre jenter var små bebisser fikk de smake tidlig på kokosolje. Jeg husker ikke når eldste fikk smake første gang, men hun yngste var knappe 3 mnd før hun fikk sutte på en finger dyppet i kokosolje.
Kokosolje er dessuten ypperlig å bruke mot såre brystknopper, og da får babyen i seg oljen allerede der. Det er mye bedre enn kremer man kjøper i butikken som smøres på brystknoppene og babyen får i seg rester av kremene etterpå.

Jeg var og hilste på en nyfødt bebiss her om dagen, og i barselposen fra meg var det en stor krukke kokosolje som mor og barn! Håper den blir brukt flittig. Mor fikk instrukser om å selv ta kokosolje daglig så jeg håper hun følger rådet.

(bildet er lånt herifra forresten)