Er egget ferskt?

ferske egg

Vi som har høner hjemme har til tider veldig mange egg liggende. Om vinteren ligger de fremme på kjøkkenet i en skål, men om sommeren legges de inn i kjøleskapet. Det sies at den ideelle temperaturen for et egg er rundt 12 grader.

Jentene mine klager over at det er umulig å skrelle eggene samme dag vi henter egg fra hønsegården, så det lønner seg å spise eggene som har ligget noen dager fremfor de aller ferskeste (selv om det er noe magisk ved det å hente et nylagt egg som fortsatt er varmt!).
Om du er usikker på om egget er ferskt eller gammelt kan du benytte deg av “legg-egget-i-vann-testen” som går ut på at du legger egget i en bolle med vann.
Ferske egg synker til bunn, mens egg som er over 20 dager gammelt legger seg på tvers på toppen. Det betyr ikke at egget må kastes, for all del! Egg kan nemlig holde seg opp mot 1 år uten at det blir dårlig, husker jeg vi lærte på Kostholdsveilederstudiet. Jeg mener foredragsholderen vår så at etter 11 mnd avsluttet de eksperimentet. Så vær ikke redd for “gamle” egg!

Jeg hadde ingen “gamle” egg liggende, så alle tre egg jeg testet med sank i bunn.

egg

De ble til eggerøre, og smakte himmelsk sammen med siste pølseutgaven til Gry:

eggerøre

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.