Er du søt?

 

Morsmelken er søt som bare det, og fra vi er små faller det oss naturlig å like det søte.
Heldigvis finnes det flere gode alternativer til hvitt sukker
(som forøvrig tapper kroppen for vitaminer og mineraler)

Her er noen få alternativer som jeg har i butikken:

Sukrin – en naturlig sukkererstatning med null kalorier.
Sukrinmelis – finmalt Sukrin.
Rørsukker – utvinnes fra sukkerrør og har en GI på 85 (si ifra om jeg tar feil!)
Agavesirup – kommer fra agavekaktusen og har en GI på 40. Kommer i flytende form.
Yaconsirup – er utvinnet av yaconroten og har kun en GI på 3!
Stevia – kommer fra steviaplanen og er 100% naturlig og har en GI på 0. Det smaker 30 ganger mer søtt enn vanlig sukker så det gjelder å være forsiktig med dette søte stoffet.
Honning – er søtt og godt 🙂 Deilig i te bl.a.
Palmesukker – kommer fra kokospalmeblomsten og har en GI på kun 35. Smaker karamell. Palmesukker går dessuten under kategorien “supermat”.

Stay sweet! 😉

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen