Et kjapt søk på nett forteller meg at en hippie er et medlem av hippiebevegelsen, (en protestbevegelse på begynnelsen av 60-tallet). Hippiene ble også kalt blomsterbarna, som protesterte først og fremst mot det materialistiske samfunnet og dets fokus på forbruk.
Siden den gang har ordet hippie blitt tatt med videre, og blir brukt i alle mulige form for sammenhengninger.

Jeg opplever at det å bli kalt hippie tolkes positivt og negativt på samme måte. Det kommer vel an på hvilken type hippie man forbindes med tenker jeg. Selv er jeg blitt kalt hippie opptil flere ganger, men jeg tar det som et kompliment, for den type hippie jeg forholder meg til er en ganske moderne hippie!

Jeg er ikke av den typen som lar hårene under armene gro, unngår å bruke noe form for kosmetikk og går i demostrasjonstog. Men jeg er en av de som elsker å leve i tråd med naturen.

Dette innebærer for eksempel:

Føde hjemme
Jeg fødte begge mine barn hjemme og trosset alle advarslene som haglet inn. For meg falt det meg helt naturlig å følge instinkter. Jeg fikk fred og ro til å gjøre jobben min, og det var akkurat det jeg ønsket.

Spise ren og naturlig mat
Unngå sprøytet bearbeidet og ferdigmat. Innpakning er laget for å friste oss, og det brukes ord som vi forbinder med naturlig mat men som slettes ikke er så naturlig likevel. Les ingrediensene, og om du ikke vet hva alt er så er ikke produktet naturlig. Med andre ord hold deg til mat som er rent og økologisk så langt det lar seg gjøre.

Dyrk urter og grønnsaker i hagen
Plant et frukttre! Bytt mat med andre. Har du gulrøtter bytt med noen som har grønnlål for eksempel. Har du høns, gi bort egg og få noe annet i retur.

Lær barna om naturen
Ta med barna ut og la de oppleve naturen. Telttur, camping, fisketur, sove under stjernene, gå fjelltur, hva enn. La de titte på det naturen kan tilby og utforske det som ligger under stenene og bak busken. La de gå barbeint i gjørma, hoppe i sølepytter og kjenne gleden av nakenbading under åpen himmel.

Resirkulér
Gjør tilrede for at det blir enkelt for deg og familien å resirkulere. Gjør det du kan for å unngå bruk av plastikk.

Kjøp mindre
Vis respekt for miljøet og Moder Jord. Må vi egentlig ha så mye? Få i gang bytteringer og bytt alt fra barneleker og bøker. Ikke alle klær og sko rekker å bli slitt og ødelagt før det er vokst ut av. Gi det videre. Bruk tøybleier, kjøp brukt, lag middag for hele uken og frys ned. Muligheten er mange.

Bruk naturen som apotek
Vi har et fantastisk univers å forsyne oss av for å styrke kropp og sinn. Naturen kan tilby noe for enhver, og det er ingen spøk at for eks urbefolkninger utpekte en i horden til å være ”medisinmann” etter et kall. Og oppgaven til medisinmannen var å finne noe i naturen for å styrke helsen i forbindelse med sykdom. Vi skal ikke kimse av effekten vi får av et skikkelig uttrekk urter og annen spennende heksebrygg som står og putrer på kjøkkenet.
Her kan du se hva jeg pleier å ha i mitt reiseapotek.

Legg bort skjermene
Det er ikke mange år siden barna ble sendt ut for å leke i stedet for å bli satt foran en skjerm. Tilgjengeligheten er for stor nå, og vi som voksne bør ta et skikkelig grep og fjerne skjermene helt, inkludert TV (vi setter bort TV´en store deler av året). La barna få utvikle seg i riktig retning, ha kvalitetstid sammen, og ikke minst la oss bruke hjernen! Vi vil bruke kreativiteten, fantasien og nyvinningen vil blomstre.

Gå mot strømmen
Dessverre er det en flokkmentalitet blant menneskene, noe som gjør at få tør å stå opp for seg selv og sine meninger. Det er ikke noe morsomt å få en støyt når man har sine egne meninger, men om ingen står for verdiene sine vil det aldri komme opp i lyset. Vær deg selv, kvinne!

Vi lever i 2017 og materialismen er over oss om vi vil eller ikke. Det er vanskelig å ikke la seg rive med. Og selv om jeg både kjører bil, reiser med fly, og kjøper nytt når noe går i stykker (prøver å fikse først altså), prøver jeg så godt jeg kan å lære barna mine om verdier i livet. Vi kan gå til skole og jobb innimellom, vi kan sy klærne som har raknet, gi bort det vi ikke bruker lengre og gi til de som trenger det mer enn oss, spare opp matrester og gi til dyr osv.
At vi kan ta valgene selv og at det er viktig å tenke seg om for å gjøre det beste for Moder Jord. Ren og naturlig mat, tilstedeværelse, bevissthet.

Peace out.

Les gjerne en tidligere bloggpost:
– Mine favorittips for miljøet her.
– Pakk inn maten mer miljøbevisst her.