Er aspartam farlig?


Jeg hører så mange si “når det inntas i små doser gjør det ingenting” når det diskuteres dette farlige søtningsmiddelet.
Ja, for det ER farlig, til tross for at det er et godkjent søtningsmiddel i mange land. Problemet er at ofte stoler vi på at det vi spiser er OK å spise. Men det gjelder å titte på etiketten. Jeg syns personlig det er et eget ansvar, spesielt om man har barn. For disse små skapningene skal i allfall ikke ha i seg aspartam. De små kroppene klarer ikke fordøye dette farlige søtningsmiddelet like bra som våre kropper. Tenk litt på det.

I mine (og mange mange flere) øyne er aspartam gift.
Gift for nervesystemet.
Skadelig for cellene.

Om det er en liten tyggis eller en sukkerfri sjokolade/juice/brus osv så er det fortsatt gift som går inn i kroppen. Over tid hoper det seg opp med gift, og dette ender opp med sykdomsplager.
Aspartam er også koblet til kreft. Det er bare å søke opp, det finnes MYE god info om dette. Mercola er en nyttig side med altumuligrart av info. Han har skrevet litt om aspartam her. Les det!

farlig med aspartam

Jeg kom over dette bildet på Facebook i kveld, og har lyst til å dele det her inne. Om noen har noen meninger om denne giften, så kommentér gjerne under.

3 Comments

 1. Ragnhild Ragnhild
  June 14, 2012    

  Flott at flere får øynene opp for dette. Jeg er ernæringsfysiolog med skolemedisinsk utdannelse og har i lenge følt at dette er en noe ensom kamp innenfor fagmiljøet. Det overasker meg at så mange kan si med sikkerhet at dette ikke er farlig ene og alene fordi det ikke finnes nok forskning på området.

  Funfact: 98% av forskningen som sier at dette stoffet ikke er farlig er sponset av coca cola eller Pepsi. Tilfeldig?

  Ønsker deg en fin dag!

 2. June 15, 2012    

  Jeg synes aspartam er så skummelt, og jeg skjønner ikke hvordan folk tørr å spise det! Jeg sluttet helt med tyggis for 4-5 år siden, og det er jeg så glad for! Jeg har fremdeles ikke hatt hull eller problemer med tennene så argumentet med at man måå spise tyggis for tennenes skyld er iallefall tull.
  Og det rare er at før (når jeg selv tygde tyggis) syntes jeg det luktet godt når andre gjorde det. Men en stund etter jeg sluttet synes jeg det lukter så kundig og kvalmende når andre gjør det. Rart hvordan kroppen blir mer sensetiv når man kutter bort kunstig “mat” 🙂
  Ha en fin dag Melissa 🙂

 3. June 15, 2012    

  Ragnhild og Ragnhild (knis), jeg er så enige med dere begge!
  Jeg husker for flere år siden, flere venner som var skikkelig avhengig av tyggis, de MÅTTE ha tyggis i munn hele tiden. Aspartam gjør at man blir avhengig av aspartam, så det er jo catch22 det der.

  Spre ordet jenter! Om vi i allefall bare får én person til å tenke seg om to ganger så er det verdt det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.