epsom salt

Den siste uken har jeg som sagt vært litt småpjusk og da har jeg brukt dette saltet i badevannet. Epsom salt absorberes nemlig lett gjennom huden, og er derfor populært å ha i vann.

Magnesium (som jeg egentlig bør skrive et eget blogginnlegg om ved en annen anledning) kan redusere betennelse i kroppen, hjelpe opptak av næringsstoffer, gjør at kroppen klarer å kvitte seg med giftstoffer og kan lette hodepine og migrene. Siden det roer muskulaturen er magnesium supert å bruke når for eks menssmertene er ille. Så slipper du å bruke smertestillende tabletter som kan komme med bivirkninger.

Andre artige bruksområder kan være:
Kroppspleie: Hudpleiere sverger ofte til saltet og mener det gir vakker og ung hud. Mange lager en bodyskrubb av saltet (bland salt med olivenolje/kokosolje og skrubb kroppen), eller spray det i håret for å få en saltvannslook.
Fotsopp: Ser du tegn til fotsopp, ta et fotbad med epsom salt
Muskelverk: Har du hatt en god treningsøkt og vil unngå å bli for støl kan du igjen legge deg i badekaret med 2 kopper epsom salt blandet i vannet.
Flis i fingeren: Legg fingeren i saltvannet til flisen løsner og kan trekkes lett ut.
Grønnsakshagen: Tilsett en spiseskje epsom salt i jorden for å kickstarte grønnsakene.
Forstoppelse: Tilsett en teskje epsom salt i et glass vann og drikk.

Det finnes også en fantastisk lever- og gallerens hvor epsom er en av ingrediensene. Jeg tok den selv for noen år siden og kan anbefale den på det varmeste!

Fortsatt god lørdag!