Energisnack med smak av karamell

Dere spør, og her får dere!

hjerter

Med hektiske dager over oss kan det bli litt lenge mellom hvert måltid og da liker jeg å ha noe fettrikt som holder meg gående. Jeg har alltid kokosolje eller mct i kaffen, men det er noe med den gleden å ha noe hjemmelaget, smakfullt og energigivende for hånd i tillegg.

Da Gry var her hadde vi dilla på hennes “Mammamums” som ble hyppig laget. Jeg lekte meg litt videre med smaker og har funnet en digg kombo som er favoritt for tiden.

Ingrediensene er:
Kakaosmør
Bipollen
Macapulver
Kokosblomstsukker
Lucuma

boosterballs

I denne oppskriften har jeg brukt kopper/glass som mål. Det er ca 2 dl i hver kopp, men prøv dere frem. Jeg har noen ganger tatt det litt på en slump og smaken er likevel god.
Dere kan gjerne bruke kokosolje istedet for kakaosmør, men jeg opplever at konsistensen er mye bedre med kakaosmør. De kan stå i romtemperatur uten å smelte (viktig her i Spania) og holder seg dessuten bedre syns jeg.

Here goes:
1 kopp smeltet kakaosmør
1 kopp bipollen
½ kopp lucumapulver
¼ kopp macapulver
¼ kopp kokosblomstsukker

Smelt kakaosmøret og bland i resten av ingrediensene. Ha i silikonformer og sett i fryseren. Enklere blir det ikke!

Jeg oppbevarer mine i fryseren i en tett boks.

En annen idé er å lage en storform med “karamellen” og hakke i biter.

karamellsnop

I neste nummer av Helsemagasinet kommer det forøvrig flere juleoppskrifter på konfekt og annet digg. Følg med!

6 Comments

  1. Marianne Marianne
    November 12, 2016    

    Disse ser gode ut og må prøves. Har du en ide til hva vi eventuelt kan erstatte Macapulveret med siden vi ikke får kjøpt det på helsekostbutikker i Norge ?

    • March 29, 2017    

      Hei!

      Du kan gjerne bare droppe det, det er ikke nødvendig. Men jeg liker å berike snopet litt og ikke minst macasmaken 🙂

      m

  2. Siv Såmundsen Siv Såmundsen
    March 28, 2017    

    Hei!
    Jeg tåler dårlig bipollen, hva kunne jeg erstatta det med?
    Mvh Siv

    • March 29, 2017    

      Ha for eks gojibær i. Jeg liker crunchen av bipollen aller best, og det er god crunch i både goji og kakaonibs!

  3. Victoria Victoria
    March 29, 2017    

    Hei 🙂

    Jeg har lest et par steder at man bør bløtlegge bipollen slik at det blir lettere å ta opp næringen, mens andre steder står det at dette ikke er nødvendig. Jeg lurte på om du hadde en spesiell formening om det? 🙂

    Hilsen Victoria 🙂

    • April 5, 2017    

      Jeg gjør begge deler, da jeg har som deg lest at det bør bløtlegges samt at det ikke trengs… så da gjør jeg midt i mellom 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen