Dere spør, og her får dere!

hjerter

Med hektiske dager over oss kan det bli litt lenge mellom hvert måltid og da liker jeg å ha noe fettrikt som holder meg gående. Jeg har alltid kokosolje eller mct i kaffen, men det er noe med den gleden å ha noe hjemmelaget, smakfullt og energigivende for hånd i tillegg.

Da Gry var her hadde vi dilla på hennes “Mammamums” som ble hyppig laget. Jeg lekte meg litt videre med smaker og har funnet en digg kombo som er favoritt for tiden.

Ingrediensene er:
Kakaosmør
Bipollen
Macapulver
Kokosblomstsukker
Lucuma

boosterballs

I denne oppskriften har jeg brukt kopper/glass som mål. Det er ca 2 dl i hver kopp, men prøv dere frem. Jeg har noen ganger tatt det litt på en slump og smaken er likevel god.
Dere kan gjerne bruke kokosolje istedet for kakaosmør, men jeg opplever at konsistensen er mye bedre med kakaosmør. De kan stå i romtemperatur uten å smelte (viktig her i Spania) og holder seg dessuten bedre syns jeg.

Here goes:
1 kopp smeltet kakaosmør
1 kopp bipollen
½ kopp lucumapulver
¼ kopp macapulver
¼ kopp kokosblomstsukker

Smelt kakaosmøret og bland i resten av ingrediensene. Ha i silikonformer og sett i fryseren. Enklere blir det ikke!

Jeg oppbevarer mine i fryseren i en tett boks.

En annen idé er å lage en storform med “karamellen” og hakke i biter.

karamellsnop

I neste nummer av Helsemagasinet kommer det forøvrig flere juleoppskrifter på konfekt og annet digg. Følg med!