En liten sjekk eller to…

Jeg har meldt meg på et nytt løp på søndag. Det holdes i en gammel spansk by som heter Campello, like ved Alicante. Håper på pent vær så blir det en fin (men svett!!!) opplevelse. Det eneste som er litt kjedelig er at hoften min er ikke helt god om dagen. Da jeg skulle flytte på sofaen vår sist søndag roterte jeg benet i en feil stilling så muskelen fikk seg en strekk “feil vei”. Argh! Hele uken har jeg vært plaget av det, men sakte men sikkert kommer den seg. Litt ekstra med gurkemeie og c-vitamin som hjelp på veien. I dag var jeg på mølla igjen og det var godt. Kristin fra Kreativ Trening vil vite hva jeg løper 1500 meter på slik at hun kan gi meg en etappe i Holmekollstafetten. Så kondisen må opp! Og da må hoften fungere som den skal.

Så da “bestilte” jeg en time hos mannen min Aleksander. Han er kiropraktor så han holder styr på ryggen min:Mange tenker nok at en kiropraktor er en man oppsøker kun når man har dårlig rygg. Men det er SÅ mye mer enn det! Min kiropraktor jobber med nervesystemet og sørger for at ryggen er fri for funskjonsforstyrrelser (enkelt sagt låsninger). Dette vil si at ledd, muskel og nerve ikke jobber 100% sammen.
Først undersøkte han bevegelsen i ryggen, bekkenet og hoften, og tok noen muskeltester. Deretter justerte han leddet som ikke bevegde seg og deretter strakk litt i benet. Utrolig egentlig hvor fort kroppen tilpasser seg det normale igjen. Den trenger bare litt hjelp noen ganger. Nå etter 2 justeringer denne uken er bevegeligheten bedre og jeg skal ta meg en lengre løpetur i morgen.

Jeg slo ryggen skikkelig under en rideulykke for nesten 20 år siden og har noen skjevheter, men holder den i sjakk ved å gå regelmessig til min mann. Ofte tenker jeg hva jeg skulle ha gjort uten disse ryggjusteringene. Ikke alle har kiropraktorservice 24 timer i døgnet, hehe.
Og hvis noen lurer på om barn kan gå til kiropraktor så er svaret JA! Begge mine jenter blir sjekket hyppig, spesielt etter da har falt eller andre sprell. De ble også sjekket etter fødselen. Ikke fordi de har vondt eller noen plager, men fordi vi vil de skal vokse opp med så sunn og rak rygg som mulig.

10 Comments

 1. January 10, 2013    

  slettes ikke verst forklart Melissa. et par ting: jeg anbefalte aldri en lang løpetur i morgen. du har fått en forstrekning av muskel- / senefibre og trenger å hvile noen dager slik at det kan lege fint. i tillegg til vit C så bør du også ta ekstra vit E og et multikompleks for å akselere helingsprosessen. kroppen trenger nødvendige næringstoffer for å reparere skaden best mulig. sist, men ikke minst: ikke prøv å løft en sofa alene en gang til !

  • January 10, 2013    

   Der kom du inn ja… selveste kiropraktoren!
   Etter utallige seminarer har jeg plukket opp litt info skal du vite.
   Jo, jeg skal (vil!) løpe en tur i morgen… og så hviledag på lørdag før løpet på søndag 🙂 Du får sjekke meg igjen om jeg ikke faller sammen på mølla i morgen!
   …og neida, skal ikke løfte sofa alene mer!

 2. Maren Marie Maren Marie
  January 11, 2013    

  Jeg også går til kiropraktor, er helt avhengig av det! Sitter og jobber hele dagen så det er alltid ektra deilig med en god behandling!
  God helg til deg og din familie Melissa!

  Maren Marie 🙂

 3. Ane Ane
  January 11, 2013    

  Her i huset går vi jevnlig til kiropraktor alle sammen. Ungene går for å holde ryggen/kroppen i orden, spesielt viktig etter perioder hvor de har vokst mye.
  Jeg kom over en artikkel om aspartam i dag og vil så fjerne ha din kommentar på den. http://mobil.tv2.no/underholdning/sukkerfri-brus-er-helt-ufarlig-3961480.html

  • January 11, 2013    

   Så fint å høre at du tar med barna! Det gleder masse 🙂 Aleksander har flere barn som kommer til han for en sjekk og det er alltid stas å se hvor (flesteparten) de hiver seg på benken og gleder seg til en justering.

   Ang artikkelen, jeg har lest den og sett at mange har delt den. Vi har diskutert den litt blant oss Kostholdsveiledere men foreløpig har vi ikke kommentert den. Det er noen som allerede har kommentert godt ser jeg nå. Det er bra. Jeg skal lete etter noen gode linker som jeg kan evt poste der. Takk for at du sier ifra!

   God helg Ane!

 4. Ane Ane
  January 11, 2013    

  Det skulle jo stå gjerne og ikke fjerne. Jeg har holdt meg unna kunstige søtningsstoffer og tror jeg fortsetter med det selv om aspartam nå er “ufarlig”

  God helg og lykke til med løpet.

  • January 11, 2013    

   Aspartam holder jeg meg helt unna. Skummelt og syntetisk! Det er forstyrrende på nervesystemet og hjertet mitt gråter når jeg ser gravide drikker aspartam og tygger sukkerfri tyggis. Huff, stakkars baby inni maven som prøver å nå sitt optimale, også hindrer mor det ved å innta slikt farlig DRITT!

   Takk for løpslykke!

 5. under opplæring under opplæring
  January 11, 2013    

  hei hei.har bare ett spm som jeg lurer på om du kan hjelpe meg med?? jeg skal lage en lavkarbo oppskrift hvor man trenger palmesukker…det nærmeste jeg kommer tul det er kokosblomstsukker!,,,,er det store forakjeller på hvordan disse virker og er egentlig noen av de “bra” og bruke fir meg som helst vil ned noen kg til på lavkarbo…hvertfall nå etter jula.bruker kokosblomst sukkeret på havregrøten til ungene da:) de merker ingen forakjell og tror dw får vanlig sukker de;))))

  • January 11, 2013    

   Palmesukker er det samme som kokosblomstsukker, så da har du det du trenger!
   Du bør være litt forsiktig med inntaket, for det er jo høyt i karboinnhold, og det er det du bør prøve å unngå om du vil ned i vekt. Litt er greit det altså, og til barna er det bedre enn vanlig sukker.

 6. under opplæring under opplæring
  January 11, 2013    

  åh,…..!Er det samme sak!??? (rødme rødme!!) Ja er jo bare til noen typer lavkarbogodis jeg skal bruke det til,ikke til hverdags 😉 Men lav GI er d ettersom jeg har forstått?! Og d er jo good ;))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.