Jeg har meldt meg på et nytt løp på søndag. Det holdes i en gammel spansk by som heter Campello, like ved Alicante. Håper på pent vær så blir det en fin (men svett!!!) opplevelse. Det eneste som er litt kjedelig er at hoften min er ikke helt god om dagen. Da jeg skulle flytte på sofaen vår sist søndag roterte jeg benet i en feil stilling så muskelen fikk seg en strekk “feil vei”. Argh! Hele uken har jeg vært plaget av det, men sakte men sikkert kommer den seg. Litt ekstra med gurkemeie og c-vitamin som hjelp på veien. I dag var jeg på mølla igjen og det var godt. Kristin fra Kreativ Trening vil vite hva jeg løper 1500 meter på slik at hun kan gi meg en etappe i Holmekollstafetten. Så kondisen må opp! Og da må hoften fungere som den skal.

Så da “bestilte” jeg en time hos mannen min Aleksander. Han er kiropraktor så han holder styr på ryggen min:Mange tenker nok at en kiropraktor er en man oppsøker kun når man har dårlig rygg. Men det er SÅ mye mer enn det! Min kiropraktor jobber med nervesystemet og sørger for at ryggen er fri for funskjonsforstyrrelser (enkelt sagt låsninger). Dette vil si at ledd, muskel og nerve ikke jobber 100% sammen.
Først undersøkte han bevegelsen i ryggen, bekkenet og hoften, og tok noen muskeltester. Deretter justerte han leddet som ikke bevegde seg og deretter strakk litt i benet. Utrolig egentlig hvor fort kroppen tilpasser seg det normale igjen. Den trenger bare litt hjelp noen ganger. Nå etter 2 justeringer denne uken er bevegeligheten bedre og jeg skal ta meg en lengre løpetur i morgen.

Jeg slo ryggen skikkelig under en rideulykke for nesten 20 år siden og har noen skjevheter, men holder den i sjakk ved å gå regelmessig til min mann. Ofte tenker jeg hva jeg skulle ha gjort uten disse ryggjusteringene. Ikke alle har kiropraktorservice 24 timer i døgnet, hehe.
Og hvis noen lurer på om barn kan gå til kiropraktor så er svaret JA! Begge mine jenter blir sjekket hyppig, spesielt etter da har falt eller andre sprell. De ble også sjekket etter fødselen. Ikke fordi de har vondt eller noen plager, men fordi vi vil de skal vokse opp med så sunn og rak rygg som mulig.