Da vi var i Valencia endte vi opp på et ganske spennende marked en kveld. En av bodene hadde mye godt, blant annet lakris!

lakris
De selges i løsvekt og man tygger på de til de blir bløte. Jo mer du tygger jo mer smak.

Lakris har et annet navn, extractum glycyrrhiza som på gresk betyr “søt rot” og blir brukt som smaksstoff, spesielt i godis! Dere kan jo sjekke ut lakriskaramellene mine som jeg lagde rundt juletider. Knallgode!



Lakris kan også ha en effekt ved forkjølelse da det er slimløsende. Lakrispulver kan forøvrig brukes som mildt avføringsmiddel (men lakriskaramellene mine var ikke avførende altså, om noen lurte!)

Gravide skal være litt forsktig med inntak av lakris de første 12 ukene mener jeg å huske å ha lest da jeg var nygravid. Spesielt for de som tidligere har hatt spontanaborter.
Om dere går inn på Rolv.no sin side vil dere kunne lese mye mer om lakris. Bare klikk her så kommer dere rett inn. Anbefales! Denne siden er forøvrig utrolig nyttig.