Et egg inneholder alle livsnødvendige næringsstoffer, unntatt vitamin C. Og som sikkert mange vet sitter nesten all næringen i plommen. Økologisk eggeplomme er rik på vitamin A, B, D, E og K. Av mineraler og sporstoffer inneholder den også kalsium, natrium, magnesium, jern, fosfor, selen og sink.
I tillegg er eggeplommen rik på mettet fett (yey!) så den gir en god metthetsfølelse. Bare pass på at plommen blir skånsomt behandlet. Om den stekes eller kokes mister den mye av næringen sin. Derfor foretrekker jeg rå eggeplomme.

Fettkaffen er kommet for å bli i mitt kosthold. Her ser dere en video av hvordan jeg lager min versjon. Innimellom har jeg i en rå eggeplomme for å gi fettkaffen min en ekstra “ompf” i form av metthetsfølelse, og ikke minst en god kaffedrikk.
Det var mange som ville ha oppskriften da jeg delte et bilde på Instagram, så her kommer den!

Du trenger:
1 kopp sterk espresso
1 ss meierismør
1 ss mct-olje
1-2 ss kollagenpulver (kan utelates, men jeg bruker det konsekvent da kollagen er godt for hud, hår, negler og benbygning)
2-3 eggeplommer
1-3 Steviadråper med karamell (om du ønsker litt søtsmak)

Slik gjør du:
Lag eggedosis av eggeplommene og tilsett stevia med karamellsmak. Sett tilside
Lag fettkaffen som vanlig
Når den er ferdig, tilsetter du eggedosisen
Strø et dryss med ceylankanel over og voila! Du har en smakfull og mettende kaffe!
Tips! Det er også godt med en teskje gurkemeiepulver, da pimper du den ytterligere. Klikk her for en oppskrift på gurkemeielatte som også er skikkelig god.

Om du føler deg litt for lat til å lage eggedosis, holder det også med å bare tilsette en eggeplomme i fettkaffen helt på slutten etter den er ferdigblendet.