E-stoffer i BRØD?

usunt butikkbrødHallo? Er det virkelig blitt så ille at man må tilsette e-stoffer i brød for at folk skal kjøpe det?
Vi var på besøk hos min mormor i dag og hun hadde handlet inn godsaker til oss til lunsj. Hun vet at vi unngår brød og sukker (hun forstår ikke helt poenget med det, men det er en annen sak) men hun kjøper i allefall “skikkelig grovbrød” til oss i tilfelle barna vil ha en skive.
Jeg ble ganske overrasket da jeg så hva brødet inneholdt. Fryktelig mange ingredienser da gitt.
Ah, men brødet var jo “nystekt” og det var luftig og fint. Det så vakkert ut og det var jo grovt.
Det er lett å gå i fella.

Det ble en ristet skive med noe pålegg på til eldstemann. Zelma på 2 er ikke begeistret for brød og spiste bare litt av pålegget. Det var nøttene og jordbærene som var mest populært.

Jeg syns det er trist at mat som skal være “sunt” for det norske folk, eller i allefall sunnere alternativer er rett og slett proppfullt av usunne ingredienser vi ikke engang vet hva er.
Vet dere hva E471 og E472 er eller? For ikke å snakke om E322? Jeg vil faktisk ikke vite jeg, om noen vet. Det er noe jeg ønsker å unngå så godt som mulig, både til meg selv og familien min.
Om noen vil ha oppskrift på lavkarbobrød så klikk her. Det er tre oppskrifter på gode brød som er lette å bake og er helt uten matsminke!

Men en annen koselig ting jeg vil dele er denne koppen her. Min oldefar (som ble 103,5 år og døde av alderdom, ikke sykdom og spiste massevis av fett hele livet i form av smør og fisk osv) malte på porselen i alle år, og denne koppen er fra 1985. Mormor har et helt servise som jeg skal få den dagen jeg flytter tilbake til Norge. Vet ikke helt når det blir men i mellomtiden får jeg bruke koppene når jeg er på besøk. Syns konstrasten er litt herlig fra en moderne kaffemaskin til en nesten 30 år gammel kopp fra min Oldefar.


3 Comments

 1. Silje Silje
  July 12, 2012    

  Vi var på ultra idag og skulle samtidig ta med et brød til mannen som så veldig grovt og godt ut, MEN akkurat som du sier, når vi så på innholdet var det en drøss m e-stoffer! Brødet ble altså ikke med hjem.

 2. July 12, 2012    

  Ææ, det der er så frustrerende altså!! Familien min spiser brød og annen ferdig mat med masse “mat” som ikke er mat, og jeg blir så trist av det! Synes det er ille at mye av den maten folk flest ser på som sunn, er så langt fra det som det går ann.. Ja til å lage mat fra bunn+ et bedre tilbud av sunn hel ferdigmat!

 3. July 13, 2012    

  tommel opp for egetbakt brød!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen