supersmoothieMin eldste er nå 4 år og hun fikk så mye smoothie da hun var liten at da hun var rundt 3-års alderen ville hun ikke ha smoothie mer. Hun sa bare nei og nektet å smake. Jeg prøvde å engasjere henne i å ha henne på kjøkkenbenken og la henne velge selv hva hun ville ha i smoothien, men hun ville rett og slett ikke ha. Jeg tror hun var mektig mettet på det. Og jeg rev meg i håret av frustrasjon. “Alle” barn liker jo smoothie!!!??

Vel, jeg ble nødt til å godta at hun ikke ville ha og har ikke tilbudt henne smoothie på kjempelenge. Jeg husker svigerinnen min fortalte at hennes to barn også plutselig fikk nok av smoothie. De hadde fått for mye av det. Og hun som hadde plukket bær en hel sommer for å ha i fryseren og gi barna næring om vinteren. Men den gang ei.

Vel, noe har skjedd. Jeg tror lillesøsteren har en finger med i spillet. For etter at jeg begynte å lage smoothie til henne til frokost så har plutselig storesøster også fått lyst på. De skal jo ha ALT likt (både praktisk og fryktelig slitsomt).

Smoothien til barna blir som regel:
1 stor kopp mandelmelk
1/2 kopp frosne bær
1 moden banan
2-3 ss kokosolje (helles i tynn stråle så det ikke klumper seg)
1 ss hamprotein
2 ts acaipulver
1/2 avokado
1 ts maca (kan utelates)

Blend alt sammen og evt spe på med mer mandelmelk om den blir for tykk.
Genialt å ta med på jobb om ikke sulten melder seg tidlig på morgenen. Jentene har egne smoothieskopper med tette lokk så de får hver sin og så bruker de sitt eget tempo til å få den i seg.