Noen som så linken om de 5 aller sunneste matvarene vi skulle spise?

Dette kan ikke bare gli forbi uten å få en kommentar. For vi er mange som er meget uenige i hva som er det sunneste man kan spise. Dette er i allefall IKKE blant mine favoritter:

sunnmat

“Ekspertpanelet” syns det var vanskelig å velge kun 5 ingredienser, og de ville ta hensyn til de som ønsket å gå ned i vekt og opp i vekt. Allergier skulle også tas hensyn til. “Ekspertene” hadde fokus på fiber, derav fullkorn, og la opp listen for Ola Normann og hva han burde spise mer av.
De kom frem til:
Havregryn, blåbær, ekstra lett melk, makrell i tomat og gulrot som de utpekte som de sunneste matvarene.

Nuvel.

Hadde jeg måtte velge kun 5 matvarer ville jeg nok muligens valgt:
Kokosolje
Egg
Kraft
Upasterisert smør
Gojibær

Dette er matvarer jeg ville anbefalt at Ola Normann inntok mer av, da dette er mat jeg mener vil styrke kroppen. Jeg mener Ola Normann ville gått enten opp i vekt eller ned i vekt (avhengig av hva han trenger), fått et stabilt blodsukker, fått en god fordøyelse (kraft gjør jo underverker for fordøyelsen!) og ikke minst en deilig metthetsfølelse som ville vart i timesvis.

Det er mulig “ekspertene” pratet mer om temaet, men siden jeg ikke har TV for tiden fikk jeg ikke sett Forbrukerinspektørene.

Det er jo ikke rart folk blir forvirret! Skal vi velge magert eller fett? Tenke på kolesterolet eller telle kalorier?
Heldigvis er det blitt mye fokus på ren og naturlig mat den siste tiden. Mange er opptatt av å lage maten sin selv, og det går i langtidskoking og ekte råvarer. Gjerne lokalt og økologisk. Det er bra!

Ingen er like, jeg har tatt opp det tidligere. Så det er viktig å finne ut hva sitt brensel er. Men jeg rimelig sikker på at mat som ikke er tuklet med er mye sunnere enn lettvarianter og korn altså.

Hva tenker dere?