Det er lov å være skeptisk til fluor!

melissa vg fluor

Jeg skal innrømme at jeg har gruet meg litt til denne saken kom på trykk. Kanskje mer spent med tanke på at jeg ikke vet hva jeg går til ved å gå imot strømmen når det gjelder fluortematikken. Det har jo vært så fryktelig mye hets i media den siste tiden rettet mot de som har stått frem og sagt at de er skeptiske til vaksinasjon. Spesielt én dame har måttet tåle mye, nemlig Sølje Bergmann.

Så jeg måtte faktisk gå noen runder med meg selv før jeg takket ja til å la meg intervjue. Mange rundt meg advarte meg og anbefalte meg å la det ligge. Men det var noe inni meg som sa at det er jo dette jeg står for!

Ja, jeg er skeptisk til fluorbruken. Jeg er skeptisk til det unaturlige og jeg er skeptisk til langtidseffekten av bruken av fluor. Jeg tenker at det blir å ta tak i problemet i feil ende. Hvorfor tilføre kroppen fluor for å få bukt med karies når vi heller kan fjerne det som lager karies? Kanskje man bør rydde opp i kostholdet og få skjerpet munnhygienen?

Weston A. Price har skrevet en bok om dette, anbefales!

Siden jeg var liten, har jeg vokst opp med tannleger i nær omkrets. Mine foreldre har flere gode venner som er tannleger, og jeg jobbet til og med som tannlegeassistent først hos en reguleringstannlege, og deretter hos en oralkirurg. På den tiden var fluor en del av hverdagen og jeg tenkte ikke noe over fluorbruken. Tannlegeverden interesserte meg og jeg hadde til og med lyst til å bli tannpleier. Men etter et par års tid fikk jeg senebetennelse i skulderen og måtte etterhvert innse at jeg ikke kunne jobbe fulltid hos tannlegene lengre. I søken om å finne naturlige løsninger for senebetennelsen min (legene anbefalte å ta kortisonsprøyter og det ville jeg ikke) kom jeg over fluorartikkelen som gjorde meg nysgjerrig. Dette var helt nytt for meg og det falt meg naturlig å gå over til fluorfritt. Siden den gang har jeg styrt unna fluor konsekvent.

fluor vg


Dette funker for oss. Så vi fortsetter å kjøre den naturlige veien mot god helse.
Bruker DU fluor?

17 Comments

 1. April 23, 2015    

  Takk for at du har mot til å dele din livsstil og dine tanker om fluor, stemmen din er viktig! Og for å svare på spørsmålet ditt: NEI, jeg bruker ikke fluor, heller ikke barna. Alle hull som er kommet i våre munner kom i den tid jeg brukte fluor- ikke ett eneste hull er kommet i løpet av de siste 3-4 åra, uten bruk av fluor. Jeg har heller ikke isninger i tennene lenger- og det er også en endring som har skjedd uten bruk av fluor og er et resultat av et langt mer næringstett kosthold enn tidligere. Så i vår verden er kun fluor med på å forsøple naturen (inklusive oss mennesker).

  • April 23, 2015    

   Takk som deler Gry. Flere som sier det du sier; etter at de har kuttet fluor har de hatt så fine tenner uten hull. Hmmmm. 😉

 2. April 23, 2015    

  Jeg kuttet fluortannkrem for flere år siden. Har ikke hatt hull siden og heller ikke ising i tennene, som jeg var mye plaget med tidligere. Enig med deg i at det er bedre å endre kostholdet enn å tilføre kroppen noe unaturlig for å unngå hull. Jeg har mindre plakk etter at jeg gikk over til lavkarbo kosthold.

 3. April 23, 2015    

  Jeg er også en av de som har kuttet fluortannkrem og bruker nå Forever sin- den smaker godt, ser kul og grønn ut og barnet mitt elsker den. Jeg gleder meg til å komme til tannlegen for å se om både tenner og tannkjøtt har hatt godt av dette, samtidig som jeg vet at tannsten er noe jeg har hatt før 😉 Vi får nok muligens “nok” fluor gjennom bl.a vannet… !

  • Kapteinen Kapteinen
   April 23, 2015    

   Jeg hadde tannsten da jeg brukte fluor som etter noen år uten fluortannkrem mer eller mindre er forsvunnet.

 4. Kapteinen Kapteinen
  April 23, 2015    

  Jeg har ikke sett noen dokumentasjon på fluorens fortreffelighet (dobbelblinde studier med bra design og uten interessekonflikter)

  Fluorens fortreffelighet er et postulat som godt mulig bygger på en løgn.

  Men egentlig er det uinteressant om fluor forebygger hull.

  Når det finnes så mange gode, giftfrie alternativer som funker bedre(min erfaring). At vg refererer til fluor som “gift” er direkte latterlig når fluor er uomtvistelig et giftig grunnstoff.

  Etter at jeg byttet ut flluortannkrem med aloe vera/tea tree -tannkrem ble tannhelsen bedre enn noen gang, ikke minst tannkjøttet ble friskere.

  Aldri fått så mye skryt av tennene av tannlegen som etter diverse år uten fluortannkrem. Min kone har vært flere år uten fluortannkrem og fikk bedre tannhelse enn med fluortannkrem, samt fikk massse skryt av tannlegen, helt til han fikk høre at hun ikke brukte fluor, hvorpå han ble sur. (ja, det kan ikke karaktiseres som noe annet enn latterlig og er dessverre ikke unikt)

  Pass på å få tilstrekkelig mye (over tilstekkelig lang tid) skryt av tannlegen før du (evt) nevner at du overhodet ikke bruker fluorprodukter. Om tannlegen motarbeider valget ditt, bytt tannlege.

  • April 23, 2015    

   Rart det der altså, at mange får bedre tannhelse tross kutting av fluor?
   Takk som deler Kapteinen!

  • Torfinn Torfinn
   April 23, 2015    

   Oksygen er jo også et giftig grunnstoff. Kanskje på tide å kutte ut dette også.

   • April 23, 2015    

    Pur oksygen hadde ikke engang jeg pustet 😉

 5. maren maren
  April 23, 2015    

  Hei.
  Hvilken tannkrem bruker du til barna dine?

  • April 23, 2015    

   Varierer litt. Skal se om jeg ikke kan vise bilde i morgen, det er flere som spør om det samme 🙂

 6. Bjørg Bjørg
  April 25, 2015    

  Vi kuttet fluor for noen mnd siden, så vet ikke så mye om effekten enda. Men, jeg lurte på dette med karragenan. Hva tenker du om dette og har du evt funnet tannkrem uten?

  • April 25, 2015    

   Jeg har flere produkter uten, men også noen få med.
   Det er ikke lett å holde seg til det absolutt 100% rene til enhver tid, da må man i så fall lage tannkremen selv. Har gjort det et par ganger men kom ut av rutinen og endte opp med tubetannkrem igjen pga søl osv. Noen ganger må jeg ha ting enkelt jeg også.
   Stoffet er jo ikke bra, og godt du tar det opp. Wellness Mama skrev om dette en gang, se her: http://wellnessmama.com/2925/what-is-carrageenan/

   Så da er det opp til enhver å ta avstand fra det om mulig.

   • Bjørg Bjørg
    April 25, 2015    

    Takk! Hmm, ja. Det er det jeg også tenker. Kjøpte to forskjellige typer på iherb og begge var med karragenan. I mikromengder må det vel være greit når man ellers unngår så mye og gjør så mye bra for kroppen. Skal funke i praksis også

    • April 26, 2015    

     Jeg tenker også at når jeg prøver å eliminere så mye parabeneprodukter som mulig, så er karragenan noe som noen ganger vil være i mikromengder. Det er ikke lett å være 100%, men vi gjør så godt vi kan 🙂

 7. Camilla M Camilla M
  April 30, 2015    

  Hei Melissa,

  Fluor til side, har dere valgt og ikke vaksinere barna? Ingen av vaksinene? Kan du fortelle meg hva dere mener veier opp for den økte risikoen for deres barn og andre mennesker om de ikke er vaksinert?

  Mvh Camilla

  • May 3, 2015    

   Dette er et tema jeg ikke vil diskutere på bloggen, men om du melder deg inn i vaksinegruppen på Facebook kan du finne mye god info der inne som sikkert vil gi svar på spørsmålene dine.
   Men jeg kan svare på at nei, vi har ikke gitt noen av vaksinene til våre barn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.