Ja, så var bloggen min lagt ut på VG og det raser inn både gode og kjipe ord i kommentarfeltet.
Jeg hadde ikke ventet så mye oppmerksomhet rundt dette, men forstår at kosthold er et sårt tema for mange og alle har sitt å si.

Barnehagen er en super barnehage, misforstå meg rett. Den består av en super gruppe mennesker som tar vare på barna våre og det er ikke uten grunn at jeg har nå lillesøster der også. Jeg er blitt glad i alle arbeiderene som forguder barna som går der. Men, når man er opptatt av hva som går inn i munnen på disse små menneskene og ønsker å gjøre noen endringer så blir en jo automatisk “kjerringa mot strømmen”. Jeg ser den!

Nå bor vi i Spania og kostholdet er annerledes enn vi er vant med i Norge. Og da vil jeg si ifra slik at de forstår meg. Og de hadde ikke noe problem med det overhodet. Så nå har de gått over til for eks yoghurt naturell istedet for yoghurt med sukker i. Små justeringer som betyr mye for meg.

Hva er så galt med å ikke gi barna kumelk å drikke? Eller hva er galt med å heller bruke andre alternativer enn hvetemel? Og hvorfor bruke sukker når man kan bruke andre, naturlige alternativer?
Dette blir en evig diskusjon.
Og det med at lavkarbo er tull? Vel, for dere som ikke har satt dere skikkelig inn i lavkarbo er det flere måter å spise lavkarbo på. En god bok “Bedre uten brød” bør leses av alle! Det står godt forklart hvordan kroppen trives bedre på mat med lite karbohydrat. Faktisk, alle bøkene fra Lille Måne er gode og lærerike bøker!

Jeg vokste opp på bl.a. brødmat (spesielt da jeg måtte lage matpakken min selv), og utviklet Candida og andre helseproblemer som gjorde at hverdagen var slitsom for meg. Jeg vil gi barna mine ren og naturlig mat, og uten alle de raske karbohydratene så godt det lar seg gjøre.
Jeg oppfattes som hysterisk. Det er helt greit. Men de som kjenner meg godt vet at barna mine får smake på sjokoladekake og muffins i barnebursdager, og at de får juice de også.
Hva jeg ville frem til var den daglige dosen. Hvorfor må de få det hver dag? Og der hørte jeg med barnehagen om det var i orden at vi gjorde noen endringer. De har fulgt opp. Jeg er happy.

EDIT: Les gjerne Sofie Hexeberg sin kommentar til saken her.