Deilig helgefrokost
Det er snart helg, er det ikke? Ah, jeg gleder meg i allefall! Vært en hektisk uke og nå til helgen begynner jeg på del 2 av studiet mitt som jeg tar på Tunsberg Medisinske for tiden. Gleder meg til det!

I helgen er det mulighet å faktisk sette seg ned som en familie og nyte en frokost sammen. Da pleier jeg som regel å ta litt av alt vi har i kjøleskapet. Det kan være alt fra rester fra middagen kvelden i forveien, nystekt lavkarbobrød, nypresset juice eller smoothie osv osv.
Her er en typisk tallerken som vi forsyner oss av. Legg merke til sjokoladen til venstre. Ingen god dag uten daglig dose med sjokolade!Barna fikk hvert sitt bløtkokte egg med en smørklatt i og hver sin lavkarboskive med ost og skinke i tillegg altså. Dette er hva Aleksander og jeg delte 😉
Når vi spiser en god og mektig frokost blir vi alle i godt humør og kan starte dagen uten dalende blodsukker. Er det noe til overs tar vi det med i tupperware i tilfelle en liten barnemage vil ha noe å sette tennene i.

Ble du inspirert til å handle litt god mat i dag, kanskje? Helgen er jo kosetid for sånt.

11 Comments

 1. October 4, 2012    

  Så deilig! Det er så koselig med helgefrokost. Ikke såå spesielt når man bor alene da 😛 Men veldig koselig hvis jeg har besøk, eller er hos mamma og pappa. Også elsker jeg frokost til hverdags, selv om den er enkel- som regel smoothie. Men morgentimene er så fine, og jeg nyter alltid den. dessuten blir det nesten alltid en kopp te og en bit sjokolade som “dessert”, og da kan jeg jo ikke annet enn å kose meg.

  • October 4, 2012    

   Ja, ikke sant?
   Jeg pleier å trene før frokost på ukedagene men når det er tid og rom for det elsker jeg frokosten. AH, for en deilig start på dagen!

  • October 4, 2012    

   Jeg steller litt ekstra istand de (få) gangene jeg er alene også. Det gjør liksom hele frokosten.

 2. October 4, 2012    

  SV: De falt i smak. Hadde bare litt manko på pålegg så ble bare med ost. Får utforske flere alternativer senere Ha en fin dag selv!

  Jaaa, snart er det fredag! Vi skal på storhandel på OBS i morgen :):) haha.

  • October 4, 2012    

   Jeg syns det var skikkelig godt med ost og skinke, et dryss oregano og bittelitt sukkerfri ketchup!
   Skal prøve med masse mer ost, det er jo så godt!

 3. Silje Silje
  October 4, 2012    

  Det så deilig ut! Helgefrokost er vi for dårlige på her i familien, det blir ofte sånn at vi spiser litt nå og da. Men å spise sammen er jo innmari koselig da! Er d fiken dere har på tallerken der? D har jeg aldri smakt ferskt isåfall. Jeg har for n’te gang bestemt meg for å bli sukkerfri. Men nå MÅ jeg, for jeg har oppdaget hvor avhengig jeg har blitt av dette fæle sukkeret. Jeg er nok dessverre en av de som holde seg helt unna, for jeg klarer ikke å stoppe v en bit, men må ha “hele” posen… Så da får jeg prøve meg på den gode sjokoladen du lager istedet!:)

 4. October 4, 2012    

  Silje, ja det er fersk fiken. Det er jo sesong her i Spania nå og treet i hagen til pappa blomstrer med økologiske fiken. Så da er det bare å spise da. Er en del sukker i dem altså, så ikke for mye, men med ost oppi blir det bedre!

  Ja, viktig å få bort sukkeret. Jeg merker at jo mer fett jeg tilfører kosten jo mindre sukkersug får jeg. Sjokoladen jeg lager selv er egentlig ikke noe spesielt søt heller. Jeg blir kvalm og uvel av vanlig kjøpesjokolade nå!

 5. October 4, 2012    

  Hvilken deilig start på dagen 🙂

 6. Imse Imse
  October 5, 2012    

  Å, nå fikk jeg lyst på avokado.. Blitt lite av det i sommer, upraktisk i tursekken da den fort får trykkskader. Lavkarboknekkebrød med en slags smøreost, en halv avokado i skiver og et bløtkokt egg til, det er himmelsk frokost det!

  I helga blir det nok noe enkelt for mitt vedkommende, årets siste kano og lavvotur står på trappene. Men nå begynner jeg å få teken på lavkarbo på villmarkstur, noe som var en skikkelig utfordring i starten.

  • October 5, 2012    

   Hva med kokte egg i tunfisk i tupperware da? Funker det som turmat? Se et av de siste innleggene mine.
   Ellers er jo nøtter og hjemmelaget sjokolade sikkert en hit, nå som det er så kaldt i Norge smelter den i allefall ikke.
   Tupperware fikser jo det meste da, omeletter og ost og skinke i rull for eks?

   God helg Imse!

   Klem!

 7. Imse Imse
  October 5, 2012    

  Jeg har med egg( mye fint i plastkartonger til egg) osv. Denne helgen blir det med fløte, ost osv, for det er kjøleskapstemperatur ute. Sjokoladen kan nok heller bli for hard enn myk nå;)
  Nå skal vi bare på helgetur, men før i sommer var jeg på en uke+ tur med ungene, da gikk det i hjemmetørket mat som jeg blandet smør eller kokosmelk i etter svelling. Det funka greit. Nøttemusli og kokosmelk er greit på kanotur, for da er ikke litt ekstra vekt krise.
  Har alltid med nøtter, greit med mellommåltider når tiden drøyer ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.