Daddelkuler

daddelkuler

Det er utrolig deilig å bruke ferske dadler i godtekuler. Dadler er fryktelig søtt så smak til før evt har i mer søtning. Og ikke glem at sukkerinnholdet i dadler er høyt så begrens inntaket her, dere. Blodsukkeret kan bli sinna!
Men så tenker jeg at om grunnkostholdet er greit, så syns jeg ikke det gjør noe om man spiser en daddelkule når det skulle friste!

Du trenger:
– 2-3 ss råkakaopulver
– 3-5 myke medjooldadler
– 2 ss nøtter (jeg brukte valnøtter i dag)
– 1 klype vaniljepulver
– 1 klype himalayasalt
– 2 ss kokosolje

Bruk en kjøkkenmaskin til å kverne alt sammen. Smak på deigen og se om den trenger for eks litt salt eller mer søtt. Jeg har satt 3-5 dadler fordi det er forskjell på størrelsene på dadler. Jeg bruker som oftest medjool som er ganske store. Har du ikke disse, bruk “vanlige” dadler fra butikken, og bløtlegg de gjerne litt før du bruker de.

Du må ikke nødvendigvis har de samme ingrediensene jeg har. Så lenge du har dadler og råkakao kan du fint trylle frem en god blanding som passer for akkurat dine smaksløker!

Trill i små kuler og sett i fryseren så de setter seg litt.

1 Comment

  1. March 16, 2014    

    Det er veldig godt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen