daddelkuler

Vi er på messe i helgen og i dag fikk jeg smake på råsjokolade ala godtekuler som jeg har laget flere ganger. Det er altfor lenge siden jeg har spist godtekuler og jeg fikk jo helt abstinenser etter inntak, hvor mye vil ha mer, at jeg måtte hjem og trille noen selv.
I og med at jeg har de nydeligste dadler i butikken om dagen som er så myke at de smelter bare man holder i de ble det dadler som søtning.

Du trenger:
4 store, myke dadler (hvis de ikke er myke kan du bløtlegge de i et par timer først)
3 ss råkakao
1 klype himalayasalt
1 stor ss macapulver (kan sløyfes)
1 klype vaniljepulver
3 ss smeltet kakaosmør

Kjør alt sammen til det blir en fin deig og trill kuler som du ruller i råkakao etterpå.

Egentlig kan du blende sammen hva-som-helst med dadler og det blir godt, så prøv deg frem om du ikke har alle ingrediensene i hus. Dadler kan erstattes med steviadråper, sirup eller sukrinmelis og kakaosmøret kan erstattes med kokosolje.
Jeg pleier å smake flere ganger underveis til jeg får den smaken jeg har lyst på.

Disse var gode rett etter de var ferdige, men de var hakket bedre etter en god time i kjøleskapet. Dadlene ble nesten som en karamellkonsistens.
Jeg har overspist i allefall!

Hvis du sliter litt med tidsklemme kan du sjekke ut noen tips om godislaging her.