Denne oppskriften er vel rundt 5 år gammel om jeg ikke tar helt feil. Nei, mulig mer? Husker ikke. I allefall så lenge jeg kan huske at jeg har hatt dilla på lapper!
Den ble enda mer lavkarbo i dag tidlig, litt fordi jeg ikke helt husket hvor mye jeg hadde oppi av hver ingrediens (lenge siden jeg har laget disse) og fordi jeg rett og slett glemte en ingrediens sånn helt på tampen (etter at jeg tok bildet).
Dette trenger du:
6 økologiske egg
1 boks cottage cheese
1 ts bakepulver
2 ss sukrin/sukrinmelis
1 ss fiberhusk (ikke på bildet)
Bland alle ingrediensen i en stor bolle og bruk egen muskelkraft til å blande det godt sammen.
Stek i massevis av smør.
De er gode med rå yaconsirup på. Nam nam, det gikk fort unna hos oss i dag tidlig!
Vil du ikke bruke meieriprodukter så er dette er alternativ oppskrift du kan bruke:
6 egg
2 ss kvernede mandler
1 ss fiberhusk
1 ts salt
1 ts bakepulver
Ca 2 dl mandelfløte
Disse blir tynne og kan være litt vanskelige å snu, men når du får teknikken på det går det så fint så. Ha i mer mandler om du vil ha tykkere konsistens!
Herlig start på dagen!! Jeg sov leeeenge i dag, og har nettopp drukket opp morgensmoothien min med jordbær og rå kakao. Ikke så verst å starte dagen med det heller;)
De så gode ut:) Og så bra at du har m en variant uten melk! D synes jeg er vanskelig m mange lavkarbo-oppskrifter, når d er cottage cheese osv i, og hva man kan ha istedet…..
Ja, det er fint å ha alternativer. Jeg foretrekker uten melkeprodukter men kjenner at etter mange år med veldig lite melkeprodukter så tåler jeg det helt ok innimellom!
Lapper er godt, jeg lager en annen variant, men ganske lik: 3 egg, en boks CC og 1 ss fiberhusk. Stekes i smør. Sønnen min liker de godt, han er 4 🙂 Spiser de med epler, bringebær, eller kanel og sukrin +
Oooo, takk for tipset! Skal prøve meg på din oppskrift, muligens allerede i morgen tidlig til frokost!
Jeg kom til å tenke på disse i dag, da jeg har spist cottage cheese, yohurt og kokosmelk og nøttemûsli i noen dager og kjente på at det ble alt for mye karbo(søtsug delux).
Så disse ble lunsj i dag, med bringebær og smør på. Yummi!
Så herlig! Håper alt er bra med dere!
Gleder meg til å prøve denne, røren står i kjøleskapet og jeg skal steke den snart… Regner med at den skal stå litt og svelle og bli tykkere, i og med at det er fiberhusk i den..
Ja, fint om den får svelle en 10 minutters tid 🙂
[…] med Tine sin cottage cheese for den er litt “tørrere” enn den vi har her i Spania. Se her for “norsk” oppskrift. God helg! Lavkarbo, Oppskrifter lavkarbo, oppskrift […]