Eggelikør, også kalt eggnog er en mektig, kremete og søt drink laget av melk/fløte, eggeplommer, sukker og sprit. Denne drinken sees mest på som en jul og påskedrink her i Norge, men i USA og Canada drikkes det tradisjonelt fra Thanksgiving til slutten av juleferien.

Eggelikør passer ikke inn i et lchf-kosthold, dog ei i ketogent kosthold. Derimot, hacker vi litt om på oppskriften kan denne drinken nytes likevel.

Eggeplomme er antageligvis det aller mest sunneste vi kan få i oss og kategoriseres som supermat herfra til månen. Eggeplommen er rikt på fett, en fantastisk kilde til vitaminer og mineraler, rik på jern, fosfor, kalium og magnesium. Eggeplommen er en av få matvarer som er rike på vitamin D.
En bonus med denne vakre plommen er at den inneholder et stoff kalt kolon. Fordelene med kolon er at den er bra for hukommelsen, bekjemper sykdommer som Alzheimer og demens og er uten tvil helt nødvendig (spør du meg). Eggeplommen bør spises rå.

La oss biohacke den gode gamle eggelikøroppskriften!

Du trenger:
2 eggeplommer
2-3 dl fløte (eller kokos/nøttefløte)
1 klype vaniljepulver
Søtning (Sukrin, Sukrin gold, xilitol, hva enn du har for hånden)
Whisky

Slik gjør du:
Varm fløten på middels varme. Tilsett alle ingrediensene unntatt eggeplommene. Visp godt sammen.
Sett kasserollen til side, ha i eggeplommene og bruk blenderen for å blende det hele sammen. Sett kjelen tilbake på platen, ha på svak varme så det hele varmes i et minutt ca. Smak til med søtning.
Ønsker du alkohol, ha i whisky helt på slutten, du bestemmer selv mengden.
Til slutt river du litt muskat og har over.

Nytes med noen du er glad i!