Bringebærsmoothie

super smoothie

Pynt med hampfrø og goji

Det går kjempegreit å lage smoothie med stavmikser. Selv om jeg savner blenderen min så gikk det overraskende greit med mamma sin gamle stavmikser med kun én hastighet.
Jeg kjøpte vanlig, økologisk kefir i går og jentene har spist det to-tre ganger allerede, bl.a i går og i dag tidlig.

Zofia som vanligvis får sår rundt munn når hun spiser kumelk har ikke fått noen tegn til det så jeg håper det går greit med litt norsk kumelk mens vi er her i Norge. Jeg må innrømme at jeg syns det er vanskelig her i Norge å følge vårt vanlig kosthold. Det er jo kumelk og sukker i nesten alt man finner! Og for ikke å snakke om e-stoffer!
Jeg fant noen viltkjøttkaker i går uten e-stoffer som jentene fikk til lunsj i dag, men jeg måtte lete lenge. Jeg skal forhøre meg med et par venninner som sikkert vet litt mer. Har dere sjekket ut facebooksiden SMINKEFRI MAT? Lik den davel, så kan vi dele med hverandre hva som er trygt å spise.Etter en skikkelig våt tur rundt i byen i dag ble det smoothie på oss da vi kom hjem.
Ca 3 dl med kefir
en kopp med bringebær
1 eggeplomme
1 ss macapulver
2 ss proteinpulver (fra Vital Greens)
1 ss kokosolje
og en liten bit banan.
Jo, og bittelitt chlorellapulver i.

Den smakte friskt og godt!
For dere som vil ha det enkelt, kan maca, chlorella og proteinpulveret sløyfes. Men jeg foretrekker å gjøre smoothien min litt næringsrik, så jeg har oppi så mye som jeg kan.

10 Comments

 1. Birgit Birgit
  July 10, 2012    

  Her går vi oppi det kalde nord og tror at vi har den “supermaten” 😉 og så er det kanskje ikke slik likevel. Jeg har ikke så god greie på maten i Spania, men jeg har vært flerne ganger i Danmark, og det er en opplevelse for oss som elsker økologisk mat. Elsker å gå i supermarkedene der og se hylle på hylle med helsekost og økologiske grønnsaker…og til en billig penge :-). Vi har nok en vei igjen ennå, ja. Velkommen til Norge, forresten, og nå skal jeg inn og undersøke Sminkefri mat 🙂

 2. July 10, 2012    

  Hei Birgit!
  Ja, det er en drøm å gå på marked og sjekke ut både billigere supermat og økologisk mat i Spania. Men jeg liker også kortreist mat her i Norge. Så jeg syns det er stas å være her og se hva vi kan få tak i her også.. men så gjelder det å vite hva man bør styre unna.
  Jeg personlig syns alle bør bruke litt penger på noen supermatpropdukter som bør brukes i smoothies osv. for å gjøre maten mer næringsrik.

  Sminkefri mat er en side en venninne og jeg startet i påsken. Bidra gjerne om du vil!

 3. Birgit Birgit
  July 11, 2012    

  Super facebookside dere har laget, den kommer til å bli flittig besøkt :-). Når det gjelder supermat, så er jeg helt enig med deg. Har en hel hylle i kjøleskapet med forskjellige produkter (til min manns fortvilelse 😉 ) som jeg veksler på å ha oppi smoothies og lage shake av. Har spist meg frisk fra et svingende blodsukker ved å mikse spirulina og hvetegress i litt vann og drikke på fastende hjerte om morgenen. Og det gir en god følelse å vite at du kan få så mye næring i deg, på en så god måte 🙂

 4. Silje Silje
  July 11, 2012    

  Enig, sminkefri var en flott side!:)
  Melissa, du har kanskje skrevet om det før, men hadde du kunne tenke deg å skrive hva du spiser i løpet av en dag? Det hadde vært veldig spennende, for jeg sliter med kreativiteten på det området:) En annen ting som jo er spennende er hvordan man setter sammen måltidene. Jeg blir fort sulten, så denne kroppen får tydeligvis ikke helt det den vil ha..
  Håper du koser deg i gode, gamle Norge:)

 5. July 11, 2012    

  Birgit, godt du likte siden! Håper du vil bidra med noe om du kommer over gode linker osv.

 6. July 11, 2012    

  Silje, jeg kan kanskje gjøre noe sånt ja. Evt ta bilde av alt jeg spiser i løpet av en dag, kanskje det vil inspirere?
  Dagene mine er egentlig veldig forskjellig så jeg har ikke noe fast å følge… men om du blir fort sulten igjen spiser du ikke nok riktig fett 😉

 7. Silje Silje
  July 11, 2012    

  Ja! Det høres ut som en veldig god ide:)

 8. July 12, 2012    

  Det er ikke alltid lett å finne bra mat i Norge nei.. Synes nesten alltid det er bedre tilbud i utlandet, og elkser å besøke supermarkeder og helsekoster når jeg er på tur!
  Både på Helios og Røtter har de veldig mye bra da, så du kan jo se om du finner noe der 🙂
  Ha en fin dag!

 9. July 12, 2012    

  Foreløpig er skuffen hjemme hos mamma full av stæsj, men jeg skal nok en tur på noen helsekoster om ikke så altfor lenge! Minstemann spør om sjokolade hver dag, haha.
  Ha en fin dag du også Ragnhild!

 10. July 12, 2012    

  …Silje, jeg har begynt å ta bilder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nettbutikk kommer snart!

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører

Matbloggtoppen

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.