bringebærmojito

Mintblader er utrolig godt å ha i leskende drikke, og jeg pleier ofte å ha det i drikkevannet nå på sommeren. Blander du i litt bringebær og sitron blir blandingen enda bedre, og da vi grillet med venner en kveld fikk jeg idéen om å pimpe opp disse smakene og lage en bringebærmojito.
Resultatet ble utrolig godt og vi har laget denne flere ganger, både med og uten alkohol.

Du trenger:
En stor neve mintblader
2 lime eller sitroner
En neve frosne bringebær
Bringebærsaft
Vann med kullsyre
Brun rom (kan utelates)
Søtning (kokosblomstsukker/stevia med bærsmak/sukrin)

Slik gjør du:
Skyll mintbladene
Skjær limen/sitronene i skiver

Mos mintbladene sammen med limen/sitronene og ca 1 skje med kokosblomstsukker (eller 2-3 dråper stevia) til sitronsaften blander seg godt med det andre. Ha gjerne litt is oppi også.
Jeg har gjort dette for hånd noen ganger, men også kjørt det lett i blenderen (går mye fortere).

Ha blandingen i to litt høye glass og ha i ca 1/2 cm bringebærsaft og en god skvett rom. Spe på med vann med kullsyre. Smak til. Pynt med frosne bær.

I går kveld lagde jeg blandingen og tok med i en beholder da vi hadde picnik på stranden i Albir. Jeg hadde i alt unntatt vannet som jeg fylte opp med da vi satte oss ned. Utrolig forfriskende og godt.

Slenger inn et lite duggete familiebilde hvor mannen og jeg har en nylaget drink i hånden.
(Om noen finner en sånn liten rosa sandal som Zofia har på seg på bildet, si ifra til meg. Vi mistet utrolig nok den ene i går. Argh, irriterende!)

melissa spania