Bountysjokolade

 

Jeg ble fysen på “bountysjokkis”
i kveld og lette febrilsk etter oppskriften min som jeg kom frem til før jul.
Fant den ikke. Argh, krise. Jaja, bare sette igang og prøve meg på en ny da, på gefülen.

En boks kokosmelk stod allerede klar i kjøleskapet. Tidligere har jeg brukt to bokser, men denne kokosmelken fra Rapunzel har mer krem i seg, så det holder med kun en boks.
Jeg skrapet av kremen og varmet den på svak varme til den var flytende. Så tilsatte jeg 2 store ts med kokosfett og 5 ss revet kokos.

Så var det sukrinmelisen da…. som ikke eksisterte i mitt skap. Dobbeltargh! Improvisere…. STEVIA! Ai ai, lenge siden jeg har laget noe med Stevia. Syns det er for søtt så har ikke turt å bruke den etter at jeg en gang for mange år siden skulle lage vafler og korken falt av, hvorpå HELE steviaflasken ble helt ut i vaffelrøren… trenger kanskje ikke si at siden den gang har jeg ikke vært så glad i steviasmaken…

Ok, 5 dråper kom jeg frem til (det gjelder å smake underveis til du får den smaken du liker best).
Bland alt sammen og hell i en tupperwareform.
Inn i fryseren.

Så er det bare å vente til det stivner…..

Lag råsjokolade imens (easypeasy, for dette har dere gjort noen ganger).
Men bruk gjerne denne oppskriften om du ikke lager din egen vri.

Ta ut formen av fryseren, “brekk” den ut på en fjøl og skjær i ønsket størrelse.
Deretter ruller man og vender kokosbitene i sjokoladen.
OBS! Pass på at sjokoladen ikke har skilt seg, så rør godt mens du dypper. Dette er viktig.

Sett bitene i fryseren og gjenta rulle- og vendeprosedyren om man ønsker litt tykkere lag med sjokolade utenpå kokosbitene. Jeg pleier å rulle to ganger.

Sett bitene i fryseren. Og vent litt til det har “satt seg”.

Et lite tips bare; bountysjokoladen kan faktisk bli litt “smakløs” om den kommer rett fra fryseren, så ta den ut littegrann før du skal spise den, for da blir kokosfyllet i midten litt mykt 🙂

Voila! Nytes med noen som elsker smaken av kokos. <3

Rapunzel kokosmelk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Velkommen!

Jeg heter Melissa, bor i Spania og er utdannet Kostholdsveileder. Mat og helse er noe jeg brenner for, og min blogg er min kanal for å spre det glade budskap!

Arkiv

Annonsører





Matbloggtoppen